menu

Családireceptkönyv.hu

Habos, diós kifli


Írta:

Elk. idő: 1óra 30 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
25 dkg vaj
1 ek. porcukor
3 db tojássárgája
3 dkg élesztő
1 dl tej, amennyit a tészta felvesz

A töltelékhez:
3 tojásfehérje
25 dkg porcukor
darált dió ízlés szerint

Elkészítés:


A tésztához a lisztet, a puha vajat, a porcukrot, a tojások sárgáit egy tálba tesszük. Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsoljuk a tejbe, hozzáöntjük a már előkészített alapanyagokhoz és puha állagú tésztát gyúrunk. Amikor a tészta szépen összeállt, letakarva hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a habot. A tojásfehérjéket a porcukorral gőz fölött elkezdjük felverni. Amikor nagyjából 45-50 fokos a hab, akkor levesszük a tűzről és hidegen verjük tovább, amíg jó kemény lesz. (A 45-50 fokos hőmérséklet, az a meleg, ami a kéznek még kellemes érzés.) Mi annyit rontottunk el, hogy nem vízgőz fölött vertük fel a habot, ezért picit folyós lett, de aki a recept szerint jár el, annak jó állagú lesz. Ha elkészültünk a habbal, akkor kivesszük a tésztát a hűtőből és 3 cipót formázunk belőle, majd lisztezett nyújtódeszkán, egyenként téglalap formára, nagyjából fél centi vékonyra nyújtjuk. Az első lapot megkenjük a hab 1/3-ával, ízlés szerint megszórjuk a darált dióval és a hosszabb oldalától kezdve feltekerjük. Az így kapott rúdból pogácsaszaggatóval, félhold alakú kifliket szaggatunk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk. A másik két lappal ugyanígy járunk el. Mielőtt megsütnénk a süteményt, 10-15 percet pihentetjük, ekkor egy kicsit kelni fog a tészta. Előmelegített, 200 fokos sütőben, világosbarnára sütjük a kifliket. (Nagyjából ez körülbelül 8 perc, de sütőtől függ, hogy pontosan mennyi időre van szükség a tökéletes sütéshez.) Miután langyosra hűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk a tetejét.

Habos, diós kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vaníliás kalács
Vaníliás kalács

Az élesztőt felfuttatom,a többi hozzávalót addig összemorzsolom.Az élesztős,langyos,cukros tejjel összeállítom.Simára dolgozom. Kb 40 perc,míg a duplájára kel- ez lehet több is....

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Blundel tésztás kakaóscsiga (Levendulalány)
Blundel tésztás kakaóscsiga (Levendulalány)

A 250 g vajat a mélyhűtőbe teszem. Langyos tejben elkeverek 1 teáskanál kristálycukrot, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. Kimérem és átszitálom a lisztet. Elkeverem b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ildikó
Szénhidrátcsökkentett kalács Dia Wellness lisztből
Szénhidrátcsökkentett kalács Dia Wellness lisztből

A Dia Wellness lisztet az édesítőszerrel elkeverjük, majd a közepébe egy “gödröt” készítünk. A gödörbe belemorzsoljuk az élesztőt, és a tojássárgájával, illetve egész tojással elk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pozsonyi kifli
Pozsonyi kifli

A tésztához a lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Hagyjuk pihenni addig, míg a töltelékhez a mákot vagy a diót összekeverjük a cukorral, cit...

Elkészítési idő: 2 ó
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk