Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

37.Kis fonott / húsvét 1.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


100 ml kefír
100 - 130 ml tej
1 ek cukor
15 g élesztő
200 g liszt

1 tojás
1 tojásfehérje
25 g cukor
5 g vaniliáscukor
60 g vaj
5 g só

350 liszt.
1 ek olaj

Elkészítés:


Kefir, tej, cukor, élesztő, liszt összekeverni, 30 perc kelés.
Tojás, tojásfehérje, cukor, vanjliáscukor, só össze, végén a vaj össze.
A kefirest össze keverni a tojásossal, hozzá liszt, a végén olaj.
40 perc pihi.
Olajos kéz átmozgat, 30 perc pihi
Átmozgat 8 fele osztani, gömbölyíteni. 10 perc pihi.
Nyújt , 10 x 20 cm, felteker,kis pihi.
Sodor 60 cm, fon 1 es fonással
20 perc pihi
Leken tojássárgával, 1 ek kevert vízzel.
Megszórható magokkal
180 fok 20 - 25 perc

Trükkök, tippek, praktikák:


kép 4226

Egyszálas fonás -
YouTube · Csaba Bíró

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ágnes
Sós foszlós kalács
Sós foszlós kalács

A tejben elkeverek egy tk curkot, egy tk lisztet, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. Tálba teszem a lisztet, a sót, a tojást, hozzáadom a felfuttatott élesztőt, kidolgo...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Aranygaluska vanília sodóval
Aranygaluska vanília sodóval

A szobahőmérsékletű lisztet tálba szitáljuk. A tejet meglangyosítjuk, elmorzsoljuk benne az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk. A vajat megolvasztjuk, a tojássárgákka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hamis fahéjas fonott kalács
Hamis fahéjas fonott kalács

A lisztet, sót, cukrokat, reszelt citromhéjat, tápiókát és burgonyapelyhet egy tálba mértem és kanállal alaposan összekevertem, hozzáadtam a poréleszetőt, az almaecetet, majd a lan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Panettone (Stahl)
Panettone (Stahl)

1 Az alaptésztához először 1 dl langyos tejet beleöntünk egy nagy tálba, belemorzsolunk 2 dkg élesztőt, hozzászórunk 8 dkg lisztet, és az egészet elkeverjük. A tetejére finoman fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk