menu

Családireceptkönyv.hu

37.Kis fonott / húsvét 1.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


100 ml kefír
100 - 130 ml tej
1 ek cukor
15 g élesztő
200 g liszt

1 tojás
1 tojásfehérje
25 g cukor
5 g vaniliáscukor
60 g vaj
5 g só

350 liszt.
1 ek olaj

Elkészítés:


Kefir, tej, cukor, élesztő, liszt összekeverni, 30 perc kelés.
Tojás, tojásfehérje, cukor, vanjliáscukor, só össze, végén a vaj össze.
A kefirest össze keverni a tojásossal, hozzá liszt, a végén olaj.
40 perc pihi.
Olajos kéz átmozgat, 30 perc pihi
Átmozgat 8 fele osztani, gömbölyíteni. 10 perc pihi.
Nyújt , 10 x 20 cm, felteker,kis pihi.
Sodor 60 cm, fon 1 es fonással
20 perc pihi
Leken tojássárgával, 1 ek kevert vízzel.
Megszórható magokkal
180 fok 20 - 25 perc

Trükkök, tippek, praktikák:


kép 4226

Egyszálas fonás -
YouTube · Csaba Bíró

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Svéd fűszeres kalács
Svéd fűszeres kalács

Az élesztőt ½ dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk. A liszteket átszitáljuk, csipetnyi sóval ízesítjük és folyamatosan keverjük robotgéppel. Közben adjuk hozzá az olvasztott v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vacsoracsata fánk dédi féle
Vacsoracsata fánk dédi féle

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Foszlós kakaós csiga
Foszlós kakaós csiga

A langyos tejben elkeverek 1 ek cukrot, belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom. A lisztben elkeverem a sót, a maradék cukrot. Hozzáadom a tojásokat, a felfuttatott élesztőt és...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Az igazi foszlós fonott kalács
Avatar Lewis Windy Kedvelnék
Az igazi foszlós fonott kalács

Fontos!: minden alaktrész szobahőmérsékletű, kb. 2 órát várakoztak a pulton, a liszt szitálva, a tojás sárgája és a vaj a tejben. Tészta program, (1 ó 50 p ). Ha végzett, egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk