menu

Családireceptkönyv.hu

Kürtöskalács otthon, házilag, sütőben sütve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt 1 kiskanál só 3 evőkanál cukor 1 db tojás 3 dl tej 2 dkg élesztő
A tekercsk kenéséhez

5 dkg Rama margarin olvasztva

Elkészítés:


Az élesztőt a tejbe morzsoljuk, majd feloldjuk. Egy tálba beletesszük a lisztet, hozzáadjuk az összes hozzávalót, majd hozzáöntjük a tejet is. Az egészet összegyúrjuk és jól bedagasztjuk. Fél órát hagyjuk letakarva pihenni a tésztát.
Addig a papírkéztörlők gurigáját bevonjuk alufóliával. Megolvasztjuk a Rama margarint és megkenjük vele a tekercseket.
A tésztát lisztezett deszkán 4-5 mm vastagságúra kinyújtjuk,majd 2 cm-es széles csíkokra vágjuk. Feltekerjük őket a hengerre, hogy egy ici-pici rés maradjon közöttük. Ha feltekertük őket, a deszkán párszor végiggörgetjük, hogy a rések eltűnjenek. A maradék olvasztott Rama margarinnal megkenjük a tésztákat is.
Egy tálcára kristálycukrot szórunk és ebbe belehempergetjük az olvasztott Rama margarinnal megkent tésztákat. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, hogy egy kicsi hely maradjon köztük. 3 db fér 1 tepsibe.
Előmelegített sütőbe tesszük a középső rácsra. Felkapcsoljuk a grill fokozatot, majd 3 percenként picit fordítunk a tésztákon, egészen addig, amíg körbe nem ér, addigra gyönyörűen minden oldala megsül. Folyamatos figyelést igényel, nehogy megégjen a cukor. ne menjünk el mellőle, amíg meg nem sült mind.
Amikor kivettük a sütőből, felállítjuk őket. Pár perc elteltével simán kihúzható belőle a papírhenger. Ilyenkor még kicsit olvadt rajta a karamell és ismét meg lehet forgatni a cukorban amit ízesíthetünk fahéjjal, vagy dióval.
Tipp: De lehet úgy is, hogy nem forgatjuk meg kétszer, mindjárt az első cukorba hempergetésnél az ízesített cukorba tesszük, és így sütjük.

Kürtöskalács otthon, házilag, sütőben sütve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kuglóf
Kuglóf

1. A margarint simára kikeverjük, apránként hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a sót, addig keverjük, míg egyenletes masszát kapunk. 2. Apránként hozzákeverjük...

Elkészítési idő: 50-60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Tormás sonkatekercs
Tormás sonkatekercs

Az aszpikhoz kb. 8 deci vizet egy lábasba töltünk, a leveskockát belemorzsoljuk vagy az ételízesítőt beleszórjuk, az ecettel ízesítjük, 2 percig forraljuk. A zselatint 1-2 percre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar mindenre jó tészta
mindenre jó tészta

ozzávalók: 220 ml (220 g) langyos tej 2 teáskanál cukor 80 g friss élesztő (vagy 4 teáskanál szárított élesztő vagy 4 teáskanál instant élesztő) 1 kg liszt 3 teáskan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aranygaluska
Aranygaluska

Az átszitált liszthez adjuk hozzá a csipet sót. Adjuk hozzá a puha vajat, a két tojássárgáját, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, öntsük hozzá a langyos tejet, és morzsoljuk rá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk