Családireceptkönyv.hu

Karácsonyfa kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához::
1kg liszt
2 pohár kefir
2dl tej
5 dkg élesztő,
2ek cukor,
1ek só,
1;5 dl olaj
A kakaóshoz 2 ek. kakaópor,2 narancs reszelt héja

Töltelék:
cukorral összekevert darált dió és narancslekvár

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit megfelezzük az egyikből sima tésztát gyúrunk a másikhoz hozzáadjuk még a kakaópor és a reszelt narancs héját.
3-3 részre osztjuk őket és kinyújtjuk téglalap alakúra.
Alulra kakaós lap kerül amit megkenünk narancs lekvárral meghintjük cukros dióval.Erre kerül egy sima lap amit szintén lekenünk.Aztán kakaós lap,kenés......és így tovább.
Amikor kész fenyő alakot vágunk ki a tésztából , és a tepsire rakjuk.Mind két oldalát csíkokra vágtam fel.Alulról felfelé haladva ,a csíkokat egyenként 2x megcsavarjuk.Konyharuhával letakarva és 30 percig kelesztjük.Kelesztés után olajjal lekenjük és előmelegített sütőben készre sütjük.
190 -fokon kb 25-30 percig.
Sütés után, ismét lekenjük olajjal.

Karácsonyfa kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tarkedli
Tarkedli

30 deka lisztet 3 tojás sárgáját 2 deka —farsangi fánknál leírt módon—kevés tejben kelesztett élesztőt, 2 evőkanál porcukrot, egy csipet sót és annyi langyos tejet veszünk, hogy a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: katona7818
diós kosárka
diós kosárka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kürtőskalács
Kürtőskalács

Az élesztőt felfuttatom, lágy kelt tésztát készítek. Letakarva duplájára kelesztem. A megkelt tésztát kisodrom, majd derelyeszaggatóval csíkokat vágok. Kéztörlő papír gurigáját ket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk