Családireceptkönyv.hu

Karácsonyfa kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához::
1kg liszt
2 pohár kefir
2dl tej
5 dkg élesztő,
2ek cukor,
1ek só,
1;5 dl olaj
A kakaóshoz 2 ek. kakaópor,2 narancs reszelt héja

Töltelék:
cukorral összekevert darált dió és narancslekvár

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit megfelezzük az egyikből sima tésztát gyúrunk a másikhoz hozzáadjuk még a kakaópor és a reszelt narancs héját.
3-3 részre osztjuk őket és kinyújtjuk téglalap alakúra.
Alulra kakaós lap kerül amit megkenünk narancs lekvárral meghintjük cukros dióval.Erre kerül egy sima lap amit szintén lekenünk.Aztán kakaós lap,kenés......és így tovább.
Amikor kész fenyő alakot vágunk ki a tésztából , és a tepsire rakjuk.Mind két oldalát csíkokra vágtam fel.Alulról felfelé haladva ,a csíkokat egyenként 2x megcsavarjuk.Konyharuhával letakarva és 30 percig kelesztjük.Kelesztés után olajjal lekenjük és előmelegített sütőben készre sütjük.
190 -fokon kb 25-30 percig.
Sütés után, ismét lekenjük olajjal.

Karácsonyfa kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kígyórétes
Kígyórétes

A langyos tejben az élesztőt 1 kk cukorral felfuttatjuk. A töltelékhez simára keverjük a hozzávalókat. A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a cukorral, a tojással és a...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kürtős kalács
Kürtős kalács

Fogjunk egy mély keverőtálat és szitáljuk bele a lisztet. Tegyük bele a cukrot, sót, vaníliás cukrot, tojást és a tojás sárgáját. A mikróban melegítsük meg a tejet, keverjünk bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mazsolás kuglóf
Mazsolás kuglóf

1. Meglangyosítunk 1 dl tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a kockacukrot, és habosra felfuttatjuk. 2. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, és bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Éjszakai kelesztésű sós kalács (Limara)
Éjszakai kelesztésű sós kalács (Limara)

A vaj kivételével mndent összedolgozunk. Amikor szépen összeállt a tészta 5 dkg olvasztott vajat csorgattam bele, szép lassan. A közepesen kemény tésztát 45 percig hagytam kelni,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk