Tésztához:
50 dkg Schar Mix B
6 dkg Dr. Oetker vanília pudingpor
5 ek cukor
2 cs. vaníliás cukor
5 dkg élesztő vagy 2 cs szárított Dr Oetker
1 tojás
1 citrom reszelt héja
2 (bő) ek étolaj
400 ml tej
Forgatáshoz:
dió
cukor
olvasztott margarin
Öntethez:
Puding:
7 dl tejben egy csomag vanília pudingot főzünk meg cukorral.
A hozzávalókat robotgép dagasztóvillájával addig keverjük, amíg egynemű tésztát kapunk (nem futtatjuk fel külön az élesztőt sem). Olvasztott margarinba mártott evőkanállal szaggatjuk (a tészta elég puha lesz, gyúrni nem lehet), majd az olvasztott margarinba forgatjuk aztán a cukros dióba,és tepsibe egymás mellé rakjuk a darabokat,a maradék cukros diót a végén rászórjuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Én csak fél adagot csináltam,de az is jó sok lett.
A tejet melegítsd meg (ne forróra),keverd bele a hozzávalókat a liszt kivételével, majd alaposan keverd ki a masszát! Végül add hozzá a lisztet is, és gyúrd össze! FONTOS: nem k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépben bedagasztjuk, majd a kikapcsolt gépben duplájára kelesztjük. Kézi dagasztásnál a szokásos módon járunk el, majd egy tálban letakarva (vag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd öntsük őket össze és gyúrjuk egyneművé. A tésztát bambuszrostliszttel megszórt munkafelületen nyújtsuk ki. (...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a megadott sorrendben a kenyérsütőgépbe tesszük, és bedagasztjuk-kelesztjük 1,5 óra alatt. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes