Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Hongkongi molnárka--Mónika blogger


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
230 g meleg víz
1 tojás
1 tk. só
400 g liszt BL-55
100 g rétesliszt
8 g vaníliás pudingpor
20 g tejpor
2 dkg élesztő
100 g kristálycukor
75 g olvasztott margarin

Tetejére:
1 tojás sárgája
szezámmag

Mexikói díszítés:
50 g puha margarin
20 g porcukor
45 g finomliszt

Elkészítés:


A fenti hozzávalókat - a margarin kivételével - kenyérsütőgép üstjébe tesszük és kb. 30 perc alatt szép, sima kelt tésztát dagasztatunk belőle. Az olvasztott margarint csak a dagasztás utolsó 10 percében adjuk hozzá.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk. 10 db kb. 100 g-os labdacsokra osztjuk és letakarva 10 percet kelesztjük.
A tésztagolyót ovális lappá nyújtjuk, keskenyebb részénél fogva feltekerjük úgy, hogy a hajtás vége alul maradjon. Sarkait összecsípjük és alányomjuk.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. Letakarva kb. 45 percig kelesztjük.
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
Elkészítjük a mexikói díszítést: kikeverjük a hozzávalókat. Fontos, hogy a margarin csak puha legyen és ne olvadt! Nyomózsákba vagy kis zacskóba töltjük.
Egy tojás sárgájával lekenjük a bucikat. Szezámmagot szórunk a tetejükre.
A mexikói díszítéshez a nyomózsákba töltött vajkrémből 3-3 sávot nyomunk mindegyikre.
Én gőzős sütőben villanysütőben sütöttem a középső sütősínen kb. 17 percig.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Medvehagymás-fenyőmagos bagett
Medvehagymás-fenyőmagos bagett

Az előtésztát előző este elkeverem és letakarva a konyhapulton hagyom. Másnap az összes hozzávalót (a medvehagyma és a fenyőmag kivételével) tálba mértem. Bedagasztottam a tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aranygaluska
Aranygaluska

Az élesztőt meleg tejjel és 1 kockacukor mennyiségű kristálycukorral felfuttatjuk. A lisztet leszitáljuk, tojás sárgáját, rumot,olvasztott margarint, kristalycukrot, citrom resze...

Elkészítési idő: 2 óra sütéssel
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Éva
Limara húsvéti kalács
Limara húsvéti kalács

Lehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós csiga/vajas tekercs
Kakaós csiga/vajas tekercs

Felfuttatom az élesztőt, felolvasztom a margarint, összekeverek mindent a liszttel, és lágy kelt tésztát gyúrok. Fél órát pihenttem, kinyújtom és megszórom kakaóval, vagy a margari...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk