Hozzávalók 25-28 db:
• 50 dkg finom liszt
• 3 ek. cukor
• csipet só
• 2 tojás sárgája
• 2,5 dl tej
• 3 dkg élesztő
• 10 dkg olvasztott vaj vagy Rama margarin
A “töltelékhez”:
• 10 dkg olvasztott vaj vagy Rama margarin
• 20 dkg kakaópor
• 15 dkg porcukor
A tetejére:
• 2 dl tej
• 1 cs. vaníliás cukor
Előkészítés:A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott Rama margarint és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk és kb.50 percet meleg helyen kelesztjük.
Elkészítés: A tésztát 3-4 mm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott Rama margarinnal, megszórjuk a kakaóporral majd a porcukorral. A kakaóport és a porcukrot kis szűrővel vagy szitával szórjuk a tésztára így jobban eloszlik rajta! Szorosan felcsavarjuk a tésztát, mint a bejglit. Vágjuk 1-1,5 cm vastag karikákra és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyjuk 15-20 percet pihenni. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Még forrón kenjük meg vaníliás, cukros tejjel ettől finomabb és puhább lesz. Ebből a mennyiségből nekem 25-28 db csiga lesz.
A vajat, cukrot , kakaót én kikeverem habosra, és úgy kenem a kinyújtott tésztára!
1 éveA kenyérsütőbe először a tejet öntöm, majd a felvert tojást és az apró kockára vágott margarint. Ezután a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot és az olvasztott mézet. A lisztet elke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelt rétes készítésének az alapja egy lágy kalácstészta. A lisztet tegyük egy tálba, a közepébe készítsünk egy kis mélyedést. Ebbe öntsünk bele 1 dl langyos tejet, morzsoljuk bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tésztából 4 cipót készítünk, fél órát kelni hagyjuk. 2. Téglalap alakúra sodorjuk, olvasztott margarinnal megkenjük, de csak a kakaósat. 3. Meghintjük cukrozott kakaóva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű