Családireceptkönyv.hu

Vaníliás csokis csiga


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




38 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2 evőkanál cukor, 1 csipet só, 33 g olaj, 90 ml tej, 90 ml langyos víz.

A töltelékhez:

1 csomag vaníliás pudingpor, (nekem ez Dr. Oetker) amihez kellett még 3 evőkanál cukor, és 4 dl tejben főztem meg, darabolt csokoládé

Kenéshez:

1 db tojás

Elkészítés:


Langyos tejbe tesszük a cukrot, elmorzsoljuk az élesztőt benne és 10 perc alatt felfuttatjuk.

Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, olajat, a felfuttatott élesztőt és a vizet, majd jól összegyúrjuk, dagasszuk.


Tiszta konyharuhával letakarva meleg helyre tesszük, amíg a duplájára megkel. Kb 60 perc.
Ha megkelt akkor lisztezett deszkára borítjuk, 6 részre osztjuk.

Egyesével vékonyra nyújtjuk 25*30 cm-es téglalappá.
A kihűlt pudinggal megkenjük, megszórjuk a csokoládé darabokkal

és feltekerjük.Majd félretesszük, amíg mindegyiket össze nem sodortuk.
Egyesével csigavonalban feltekerjük,sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, éles késsel, pengével, kissé bevagdossuk a csigákat.
Konyharuhával lefedjük és meleg helyen 30 perc alatt a duplájára kelesszük.

Egy tojást villával felverünk, majd a megkelt csigákat megkenjük vele.

És betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük őket.

Rácsra tesszük kihűlni.

Vaníliás  csokis  csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ferge Éva
Gőzgombóc
Gőzgombóc

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojást, a citromhéjat és a felfutott élesztőt. Közepesen lágy tész...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Karcagi ferdinánd kalács
Karcagi ferdinánd kalács

A hozzávalókat összekeverem és addig dagasztom, amíg a tészta el nem válik a tál falától. A tészta inkább lágy legyen mint kemény. Duplájára kell keleszteni . Közben a vajat é...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Püspökkenyér
Püspökkenyér

Az egész tojásokat a cukorral 1/2 órát keverjük, azután hozzákeverjük a lisztet, amivel pár percig még keverjük és végül az összevágott kevés liszttel elkevert gyümölcsöket. Gyors...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Parasztkalács kolbász krémmel töltve
Parasztkalács kolbász krémmel töltve

0 dkg liszt 3 dl langyos víz 4 ek füstölt szalonna zsírja csipet cukor 1 tk só 2,5 dkg élesztő 2 ujjnyi vastag füstölt szalonna 2 szál kolbász 1 kis fej hagyma

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk