Családireceptkönyv.hu

Vaníliás csokis csiga


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




38 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2 evőkanál cukor, 1 csipet só, 33 g olaj, 90 ml tej, 90 ml langyos víz.

A töltelékhez:

1 csomag vaníliás pudingpor, (nekem ez Dr. Oetker) amihez kellett még 3 evőkanál cukor, és 4 dl tejben főztem meg, darabolt csokoládé

Kenéshez:

1 db tojás

Elkészítés:


Langyos tejbe tesszük a cukrot, elmorzsoljuk az élesztőt benne és 10 perc alatt felfuttatjuk.

Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, olajat, a felfuttatott élesztőt és a vizet, majd jól összegyúrjuk, dagasszuk.


Tiszta konyharuhával letakarva meleg helyre tesszük, amíg a duplájára megkel. Kb 60 perc.
Ha megkelt akkor lisztezett deszkára borítjuk, 6 részre osztjuk.

Egyesével vékonyra nyújtjuk 25*30 cm-es téglalappá.
A kihűlt pudinggal megkenjük, megszórjuk a csokoládé darabokkal

és feltekerjük.Majd félretesszük, amíg mindegyiket össze nem sodortuk.
Egyesével csigavonalban feltekerjük,sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, éles késsel, pengével, kissé bevagdossuk a csigákat.
Konyharuhával lefedjük és meleg helyen 30 perc alatt a duplájára kelesszük.

Egy tojást villával felverünk, majd a megkelt csigákat megkenjük vele.

És betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük őket.

Rácsra tesszük kihűlni.

Vaníliás  csokis  csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Márványkuglóf (nagyon finom)
Márványkuglóf (nagyon finom)

A tojások fehérjéből kemény habot verünk. Egy másik tálban sima krémmé keverjük a tojás sárgákat, a margarint és a porcukrot. + 1 cs. vaníliás-cukor! Ezután beleöntjük a tejet, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Nutellás babka
Nutellás babka

Elkészítés: A tésztához egy tálba mérjük a lisztet, a cukrot, az élesztőt és a sót. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a vizet. Kezünkkel összekeverjük, végül a puha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar csíkos kalács
csíkos kalács

Elkészítése: Langyos tejben/kb 1 dl/feloldom a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom. Egy tálba szórom a lisztet és egy mélyedést csinálok a közepébe, amibe belete...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Tiroli gombóc párolt káposztával
Tiroli gombóc párolt káposztával

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk