38 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2 evőkanál cukor, 1 csipet só, 33 g olaj, 90 ml tej, 90 ml langyos víz.
A töltelékhez:
1 csomag vaníliás pudingpor, (nekem ez Dr. Oetker) amihez kellett még 3 evőkanál cukor, és 4 dl tejben főztem meg, darabolt csokoládé
Kenéshez:
1 db tojás
Langyos tejbe tesszük a cukrot, elmorzsoljuk az élesztőt benne és 10 perc alatt felfuttatjuk.
Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, olajat, a felfuttatott élesztőt és a vizet, majd jól összegyúrjuk, dagasszuk.
Tiszta konyharuhával letakarva meleg helyre tesszük, amíg a duplájára megkel. Kb 60 perc.
Ha megkelt akkor lisztezett deszkára borítjuk, 6 részre osztjuk.
Egyesével vékonyra nyújtjuk 25*30 cm-es téglalappá.
A kihűlt pudinggal megkenjük, megszórjuk a csokoládé darabokkal
és feltekerjük.Majd félretesszük, amíg mindegyiket össze nem sodortuk.
Egyesével csigavonalban feltekerjük,sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, éles késsel, pengével, kissé bevagdossuk a csigákat.
Konyharuhával lefedjük és meleg helyen 30 perc alatt a duplájára kelesszük.
Egy tojást villával felverünk, majd a megkelt csigákat megkenjük vele.
És betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
Rácsra tesszük kihűlni.
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojást, a citromhéjat és a felfutott élesztőt. Közepesen lágy tész...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat összekeverem és addig dagasztom, amíg a tészta el nem válik a tál falától. A tészta inkább lágy legyen mint kemény. Duplájára kell keleszteni . Közben a vajat é...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a cukorral 1/2 órát keverjük, azután hozzákeverjük a lisztet, amivel pár percig még keverjük és végül az összevágott kevés liszttel elkevert gyümölcsöket. Gyors...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű0 dkg liszt 3 dl langyos víz 4 ek füstölt szalonna zsírja csipet cukor 1 tk só 2,5 dkg élesztő 2 ujjnyi vastag füstölt szalonna 2 szál kolbász 1 kis fej hagyma
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes