menu

Családireceptkönyv.hu

Vaníliás csokis csiga


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




38 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2 evőkanál cukor, 1 csipet só, 33 g olaj, 90 ml tej, 90 ml langyos víz.

A töltelékhez:

1 csomag vaníliás pudingpor, (nekem ez Dr. Oetker) amihez kellett még 3 evőkanál cukor, és 4 dl tejben főztem meg, darabolt csokoládé

Kenéshez:

1 db tojás

Elkészítés:


Langyos tejbe tesszük a cukrot, elmorzsoljuk az élesztőt benne és 10 perc alatt felfuttatjuk.

Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, olajat, a felfuttatott élesztőt és a vizet, majd jól összegyúrjuk, dagasszuk.


Tiszta konyharuhával letakarva meleg helyre tesszük, amíg a duplájára megkel. Kb 60 perc.
Ha megkelt akkor lisztezett deszkára borítjuk, 6 részre osztjuk.

Egyesével vékonyra nyújtjuk 25*30 cm-es téglalappá.
A kihűlt pudinggal megkenjük, megszórjuk a csokoládé darabokkal

és feltekerjük.Majd félretesszük, amíg mindegyiket össze nem sodortuk.
Egyesével csigavonalban feltekerjük,sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, éles késsel, pengével, kissé bevagdossuk a csigákat.
Konyharuhával lefedjük és meleg helyen 30 perc alatt a duplájára kelesszük.

Egy tojást villával felverünk, majd a megkelt csigákat megkenjük vele.

És betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük őket.

Rácsra tesszük kihűlni.

Vaníliás  csokis  csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Teljes kiőrlésű kenyérke
Teljes kiőrlésű kenyérke

. A kétféle lisztet elkeverem a sóval, mézzel, közben belemorzsolom az élesztőt. A langyos vizet is hozzáöntöm. Ezzel a módszerrel addig dagasztom csak, amíg összeáll a tészta,...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mazsolás túrós kalács
Mazsolás túrós kalács

A túrót a cukorral, olajjal, tejjel, tojással elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztes-sütőporos, mazsolás keveréket, és az egészet jól átgyúrjuk. Egyforma darabokra osztjuk, és kalácsokat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
140. Fonott kalács
140. Fonott kalács

Élesztőt futtatni, liszt,só,tojás,cukros tej, gyenge tésztát kell kapni. Víz amennyit felvesz. Jól kidagasztani, bele a langyos vaj / ettől lesz foszlós. Újra simává dolgozni. Tet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kelesztés nélküli kakaós kalács
Kelesztés nélküli kakaós kalács

Az élesztőt kevés cukros langyos tejben felfuttatjuk, a többi tejben feloldjuk a maradék cukrot. A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, hályagosra dagasztjuk, laza rétestészta je...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk