38 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2 evőkanál cukor, 1 csipet só, 33 g olaj, 90 ml tej, 90 ml langyos víz.
A töltelékhez:
1 csomag vaníliás pudingpor, (nekem ez Dr. Oetker) amihez kellett még 3 evőkanál cukor, és 4 dl tejben főztem meg, darabolt csokoládé
Kenéshez:
1 db tojás
Langyos tejbe tesszük a cukrot, elmorzsoljuk az élesztőt benne és 10 perc alatt felfuttatjuk.
Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, olajat, a felfuttatott élesztőt és a vizet, majd jól összegyúrjuk, dagasszuk.
Tiszta konyharuhával letakarva meleg helyre tesszük, amíg a duplájára megkel. Kb 60 perc.
Ha megkelt akkor lisztezett deszkára borítjuk, 6 részre osztjuk.
Egyesével vékonyra nyújtjuk 25*30 cm-es téglalappá.
A kihűlt pudinggal megkenjük, megszórjuk a csokoládé darabokkal
és feltekerjük.Majd félretesszük, amíg mindegyiket össze nem sodortuk.
Egyesével csigavonalban feltekerjük,sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, éles késsel, pengével, kissé bevagdossuk a csigákat.
Konyharuhával lefedjük és meleg helyen 30 perc alatt a duplájára kelesszük.
Egy tojást villával felverünk, majd a megkelt csigákat megkenjük vele.
És betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
Rácsra tesszük kihűlni.
Az alapanyagokat értelemszerűen dagasszuk be mintha egy kelt tésztát készítenél,mazsolát a végén adtam hozzá!Egy óra kelesztés...... utána könnyedén gyúrd át a tésztát, pár perc pi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszt közepébe öntöm a kevés cukorral tejben felfuttatott élesztőt, a maradék langyos tejet, a csipet sót, a felolvasztott vajat és a 2 tojás sárgáját is hozzáadom. Amikor du...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesA liszteket elkeverjük a porélesztővel, cukorral, útifűmaghéjjal, pici sóval, majd ráöntjük a meleg tejet, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a tejfölt és elkezdjük összedolgozni. Idő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát este, a kenyérsütőgép dagasztó programjával vagy tálas mixerrel készítem. A hozzávalókat a vaj kivételével a gépbe pakolom, dagasztani kezdem, majd amikor már 1-2 perce s...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes