250 g DiaWellness sütőliszt
300 ml tej
1 tojás
100 g olvasztott vaj
1/2 cs. szárított élesztő
1 csipet só
1 csipet fruktóz (csak hogy az élesztőnek könnyebb dolga legyen)
20 ml folyékony édesítő
1 tk vanília kivonat
2 kávéskanál olaj
Fontos, hogy minden hozzávaló langyos legyen! Nem hideg és nem forró.
Szitáljuk egy tálba a lisztet és a sót. A langyos tejbe szórjunk egy csipet fruktózt (vagy hagyományos cukrot) és adjuk hozzá a szárított élesztőt. Amikor felfutott, öntsük a liszthez. Mehet bele az olvasztott, de nem forró vaj, a tojás, a vanília kivonat és a folyékony édesítő. Fakanállal dolgozzuk össze és letakarva meleg helyen hagyjuk 45 percig pihenni. Ezalatt a tészta kelni fog. Akkor jó, ha nokedli állagú lesz. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A fánksütő mélyedéseit kenjük ki olajjal és töltsük meg a 2/3-áig a tésztával. Toljuk be a sütőbe és süssük szép pirosra őket. A recept alapján ez 10-15 perc, egy másik blog szerint 20, nekem fél óra kellett hozzá. Minden sütő más, tehát leskelődjetek. :-)
Ha kihűltek a fánkok, fordítsuk meg őket, a hasuk legyen felül. Ezután már lehet is díszíteni kedvetek szerint. De nem muszáj! Még a (nyírfa)porcukor sem kötelező a tetejére. Kínálhatunk hozzá cukormentes lekvárt, úgy is tökéletes.
Ez egy fantasztikus török recept. Nagyon könnyű és puha a tésztája. Enyhén édes, így lekvárral vagy mogyorókrémmel kiváló reggeli. A folyékony hozzávalókat egy tálba öntöm és be...
Elkészítési idő:Az élesztőt pici cukorral, tejjel felfuttattam, a többi hozzávalóval mikor felfutott esszekavartam, jó hólyagosra dagasztottam. Hagytam duplájára kelni, majd ujjnyi vastagra kinyúj...
Elkészítési idő:Elkészítés : Az élesztőt 1 dl tejjel, és egy kevés cukorral futassuk fel. A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet...
Elkészítési idő:A tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a maradék cukorral + sóval, majd a tojással, vajjal, joghurttal is. Hozzáa...
Elkészítési idő: