menu

Családireceptkönyv.hu

Fánk amerikai (tepsiben sütve)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g DiaWellness sütőliszt
300 ml tej
1 tojás
100 g olvasztott vaj
1/2 cs. szárított élesztő
1 csipet só
1 csipet fruktóz (csak hogy az élesztőnek könnyebb dolga legyen)
20 ml folyékony édesítő
1 tk vanília kivonat
2 kávéskanál olaj

Elkészítés:


Fontos, hogy minden hozzávaló langyos legyen! Nem hideg és nem forró.
Szitáljuk egy tálba a lisztet és a sót. A langyos tejbe szórjunk egy csipet fruktózt (vagy hagyományos cukrot) és adjuk hozzá a szárított élesztőt. Amikor felfutott, öntsük a liszthez. Mehet bele az olvasztott, de nem forró vaj, a tojás, a vanília kivonat és a folyékony édesítő. Fakanállal dolgozzuk össze és letakarva meleg helyen hagyjuk 45 percig pihenni. Ezalatt a tészta kelni fog. Akkor jó, ha nokedli állagú lesz. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A fánksütő mélyedéseit kenjük ki olajjal és töltsük meg a 2/3-áig a tésztával. Toljuk be a sütőbe és süssük szép pirosra őket. A recept alapján ez 10-15 perc, egy másik blog szerint 20, nekem fél óra kellett hozzá. Minden sütő más, tehát leskelődjetek. :-)
Ha kihűltek a fánkok, fordítsuk meg őket, a hasuk legyen felül. Ezután már lehet is díszíteni kedvetek szerint. De nem muszáj! Még a (nyírfa)porcukor sem kötelező a tetejére. Kínálhatunk hozzá cukormentes lekvárt, úgy is tökéletes.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/2015/01/donut-amerikai-fank-tepsiben-sutve.html

Fánk amerikai (tepsiben sütve)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Melinda
megyes kalacs
megyes kalacs

A tojásokat törjük fel egy tálba, rakjuk félre. Egy kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, a sütőt gyújtsuk be. Mérjük ki az alapanyagokat. A tojásokat addig verjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Fahéjas diós tekercsek
Fahéjas diós tekercsek

A tészta elkészítése: Szitáljuk bele a lisztet egy nagy tálba, az élesztőt futtassuk fel meleg tejben, kavarjuk bele a cukrot és a vaníliát is. A tejhez adjuk hozzá a tojásokat és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rakott bukta
Rakott bukta

Cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd az összes hozzávalóval jól összedolgozzuk, míg sima, csomómentes tésztát nem kapunk. Még egy kicsit átgyúrjuk lisztezett kézzel...

Elkészítési idő: 2-2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
LEKVÁROS KALÁCSAIM
LEKVÁROS KALÁCSAIM

az anyagokat jól összedolgozzuk (az élesztőt csak bele morzsoljuk) és 30 percig kelesszük nyújtjuk és megkenjük lekvárral bármilyen formát készíthetünk belőle vagy csak összeteker...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk