Mézes-szilvalekváros rudak
Hozzávalók:
50 dkg liszt
16 dkg langyos méz
4 dkg Ráma, 4 dkg zsír
15 dkg porcukor
1 kk fahéj
1 kk szódabikarbóna
2 egész tojás
2 tojás sárgája a kenéshez
50 dkg sütésálló szilvalekvár
durvára vágott dió
Elkészítés:
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, ha lágy a tészta, akkor még lisztezzük.
2-3 órára hűtőbe tesszük.
4 részre osztjuk. Tespi hosszúságúra nyújtjuk (a nyújtásnál alaposan lisztezzük, mert ragad).
Szilvalekvárral megkenjük, a vágott dióval megszórjuk, feltekerjük. Megszurkáljuk a tetejét villával.
A tepsiben tojássárgával megkenjük.
180 fokon kb. 35-45 percet sütjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük. A sütőt 230 fokra előmelegítjük. A kuglóf formát kikenjük, majd lisztezzük. A tojások sárgáját a marg...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítom, belekeverem az élesztőt és a cukrot ha a friss élesztővel csinálom , ha a szárítottal akkor azt a liszthez keverem utólag . Hozzákeverem a tojást, lágy vaja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos , cukros tejbe belemorzsolod az élesztőt, hagyod, hogy felhabosodjon. A lisztet összekevered a sóval, sütőporral, vaníliás cukorral, beleütöd a két tojássárgáját, a felfuto...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: Könnyűhttps://www.facebook.com/photo/?fbid=1702126523619244&set=pcb.2098371867161143
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű