Mézes-szilvalekváros rudak
Hozzávalók:
50 dkg liszt
16 dkg langyos méz
4 dkg Ráma, 4 dkg zsír
15 dkg porcukor
1 kk fahéj
1 kk szódabikarbóna
2 egész tojás
2 tojás sárgája a kenéshez
50 dkg sütésálló szilvalekvár
durvára vágott dió
Elkészítés:
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, ha lágy a tészta, akkor még lisztezzük.
2-3 órára hűtőbe tesszük.
4 részre osztjuk. Tespi hosszúságúra nyújtjuk (a nyújtásnál alaposan lisztezzük, mert ragad).
Szilvalekvárral megkenjük, a vágott dióval megszórjuk, feltekerjük. Megszurkáljuk a tetejét villával.
A tepsiben tojássárgával megkenjük.
180 fokon kb. 35-45 percet sütjük.
Este a lisztet tálba rakom az élesztőt belemorzsolva ,vízzel fakanállal galuska állagú tésztát készítünk a konyhapulton hagyom letakarva vagy kelesztőtálba.Másnap a többi lisztet,o...
Elkészítési idő:A lisztet a vajjal összekeverjük, majd belekeverjük a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Letakarjuk és 40 percen át pihentetjük a tésztát.A meghámozott almát lereszeljük, pár percig...
Elkészítési idő:Az összes hozzávalóból ruganyos tésztát gyúrtam, hagytam fél órát pihenni, majd egy picit átmozgattam. Utána hagytam, amíg teljesen meg nem kelt - mivel mostanában még nincs olyan...
Elkészítési idő: hosszú