51 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
3 dl tej
1 dl olaj
1 db tojás + még 1 db a kenéshez
pici só
4 kk. cukor
Töltelékhez:
20 dkg túró
cukor és mazsola ízlés szerint
sütésálló lekvár
A kenyérsütő üstjébe belemérem először a tejet, az olajat, ráütöm a tojást, majd mehet hozzá a liszt, a cukor, a só és a tetejére a morzsolt élesztő. Beindítom a dagasztó programot, de nem hagyom, hogy kelessze is a tésztát. Amikor befejezte a dagasztást, várok még öt percet, és egy tálba kiveszem, letakarom és meleg helyen megkelesztem a buktának valót. Lisztezett munkafelületen kicsit átgyúrtam a kelt tésztát, majd megfeleztem. Az első adagból lettek a túrósak. Nem mértem szét pontosan, nyújtottam, majd nyolc részre vágtam a tésztát. Minden négyzetbe tettem egy kanálnyit a cukorral és mazsolával kikevert túróból. Feltekertem, és a szilikonos sütőlapra tettem úgy, hogy a hajtás alulra essen. amikor készen voltak a túrósak, jöttek a lekvárosak. Bevallom, itt elmértem valamit, vagy pontosabban kisebbre nyújtottam, mert csak hét buktám lett a nyolc helyett. Na de nem értem meg ezt sem tragédiaként A tepsiben tojással lekentem a buktácskáimat, majd letakarva hagytam 30 percig pihenni őket, aztán forró sütőben közepes lángnál megsütöttem őket.
A kenyérsütő gépbe bele rakni a hozzávalókat, egy dagasztó programra állítani, amikor összeállt a tészta kivesszük és elfelezzük, az egyik felét félre tesszük a másik felét visszat...
Elkészítési idő:Az élesztőt a tejben kis cukorral felfuttatom az anyagokat a kenyérsütő üstjébe adagolom: először a nedves hozzávalókat (habtejszín, felfuttatott élesztő, tojás és a 3 sárga, vaj...
Elkészítési idő:keverd össze az élesztőt egy kevés langyos tejjel...felfuttatjuk , -hozzáadjuk a liszthez a hozzávalókat+ a felfuttatot élesztőt .jól összegyúrjuk,kissé megdagasztjuk majd ..hagyj...
Elkészítési idő: