51 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
3 dl tej
1 dl olaj
1 db tojás + még 1 db a kenéshez
pici só
4 kk. cukor
Töltelékhez:
20 dkg túró
cukor és mazsola ízlés szerint
sütésálló lekvár
A kenyérsütő üstjébe belemérem először a tejet, az olajat, ráütöm a tojást, majd mehet hozzá a liszt, a cukor, a só és a tetejére a morzsolt élesztő. Beindítom a dagasztó programot, de nem hagyom, hogy kelessze is a tésztát. Amikor befejezte a dagasztást, várok még öt percet, és egy tálba kiveszem, letakarom és meleg helyen megkelesztem a buktának valót. Lisztezett munkafelületen kicsit átgyúrtam a kelt tésztát, majd megfeleztem. Az első adagból lettek a túrósak. Nem mértem szét pontosan, nyújtottam, majd nyolc részre vágtam a tésztát. Minden négyzetbe tettem egy kanálnyit a cukorral és mazsolával kikevert túróból. Feltekertem, és a szilikonos sütőlapra tettem úgy, hogy a hajtás alulra essen. amikor készen voltak a túrósak, jöttek a lekvárosak. Bevallom, itt elmértem valamit, vagy pontosabban kisebbre nyújtottam, mert csak hét buktám lett a nyolc helyett. Na de nem értem meg ezt sem tragédiaként A tepsiben tojással lekentem a buktácskáimat, majd letakarva hagytam 30 percig pihenni őket, aztán forró sütőben közepes lángnál megsütöttem őket.
1. A sütőport, a kakaót és a lisztet összekeverjük, majd mehet bele a tojás és a margarin, összekeverjük, és a kuglófformába nyomkodjuk úgy, hogy körben pereme is legyen. 2. Kö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagasztás, kelesztés után a fonás következik saját belátásunk szerint fomázunk/lehet 3-as,4-es,6-os fonás/Fonás után 2x lekenjük az egész tojással,hogy szép fényes legyen.Közben 2x...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk (kb. 10 perc). Az átszitált lisztben elkeverjük a joghurtot és a tojást, majd hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tölteléket készítjük el: a mákot egy edénybe tesszük, ráöntjük a tejet és lassú tűzön, kevergetve felfőzzük. Amikor a tej kezd elfogyni, sűrű a massza, akkor elvesszük a tűzhelyr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű