Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

csíkos kifli


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


a dagasztáshoz:
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
1,5-2 dl tej
4-5 evőkanál cukor
1 csipet só
1 tojás
3 dkg vaj vagy margarin
3evőkanál olaj

a dagasztás után
2 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál fahéj a kakaóba /elhagyható/
2-3 evőkanál tej
1 tojás lekenéséhez

Elkészítés:


A tészta összetevőiből 15-20 perces dagasztással kelt tésztát készítünk, majd kétfelé osztjuk.
Az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport /fahéjat/ a tej hozzáadásával.
A két gombócot 40-50 percig kelesztjük, majd ismét kétfelé osztjuk őket és egyenként kör alakúra nyújtjuk. Két-két lapot egy másra fektetünk, vékonyan megkenjük egy kis olajjal vagy olvasztott vajjal, majd 16 cikkre vágjuk és a szélesebbik végétől kifliformára tekerjük.
Kétféleképpen dolgozunk vele: az egyiknél a fehér lapra tesszük a barnát, így a tekerésnél a külső fele fehér lesz, a másiknál alulra kerül a barna lap, rá a fehér, így ennek a barna lesz a külső felülete.
A tekerés után újabb 30-40 percig pihentetjük, majd lekenjük felvert tojással és 180°C-on készre sütjük.

csíkos kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Fonott kalács vajjal (Levendulalány)
Fonott kalács vajjal (Levendulalány)

Langyos tejben elkeverem a porcukrot (1 tk), belemorzsolom a friss élesztőt, 10 percet állni hagyom, amíg felfut. Kimérem és átszitálom a lisztet, a porcukrot (40 g) és a sót. Kö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Angéla
Ferdinánd tekercs
Ferdinánd tekercs

A hozzávalókból tésztát dagasztani, keleszteni, ujjnyi vastagra kinyújtani. Megkenni a cukros vajjal, feltekerni, kb.2 cm vastagra szeletelni és míg bemelegszik a Sütő, újra kelesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Húsvéti kalács - óriás!
Húsvéti kalács - óriás!

A friss élesztőt felfuttatom egy kevés cukros tejben. kelt tésztát dagasztok a hozzávalókból, de a vajat az összedolgozás után adom hozzá és alaposan bedagasztom. Meleg helyen 40...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar fahéjas nyitott kalács
fahéjas nyitott kalács

Az élesztőt a cukorral meleg tejben felfuttatjuk. A liszt közepébe mélyedést csinálunk, abba beletesszük a sót, a tojásokat, a vajat, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk