a dagasztáshoz:
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
1,5-2 dl tej
4-5 evőkanál cukor
1 csipet só
1 tojás
3 dkg vaj vagy margarin
3evőkanál olaj
a dagasztás után
2 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál fahéj a kakaóba /elhagyható/
2-3 evőkanál tej
1 tojás lekenéséhez
A tészta összetevőiből 15-20 perces dagasztással kelt tésztát készítünk, majd kétfelé osztjuk.
Az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport /fahéjat/ a tej hozzáadásával.
A két gombócot 40-50 percig kelesztjük, majd ismét kétfelé osztjuk őket és egyenként kör alakúra nyújtjuk. Két-két lapot egy másra fektetünk, vékonyan megkenjük egy kis olajjal vagy olvasztott vajjal, majd 16 cikkre vágjuk és a szélesebbik végétől kifliformára tekerjük.
Kétféleképpen dolgozunk vele: az egyiknél a fehér lapra tesszük a barnát, így a tekerésnél a külső fele fehér lesz, a másiknál alulra kerül a barna lap, rá a fehér, így ennek a barna lesz a külső felülete.
A tekerés után újabb 30-40 percig pihentetjük, majd lekenjük felvert tojással és 180°C-on készre sütjük.
Az átszitált lisztbe beleteszem a sót,a cukrokat,a tojást,majd a langyos cukros tejben felfuttatott élesztőt. Elkezdem összedolgozni,folyamatosan adom hozzá az olajat és tejet amik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet a cukorral, a vajjal, és egy csipet sóval felforralom. Amikor felforrt, leveszem a tűzről, és robotgéppel gyorsan belekeverem a lisztet, addig kevergetve, míg elválik az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTvaroh, Heru (já jí nastrouhám) a mouku zpracujeme na těsto. Jde to velmi dobře, vyválíme plát, vykrájíme kolečka a doprostřed dáme náplň, kterou máme rádi a kterou si ochutíme, ja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fenti hozzávalókat alaposan gyúrd össze -, nem kell hozzá folyadékot önteni, a tojásoknak és a zsírnak fel kell venniük a tésztát Sodorj ebből a mennyiségből kókuszliszttel szór...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű