a dagasztáshoz:
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
1,5-2 dl tej
4-5 evőkanál cukor
1 csipet só
1 tojás
3 dkg vaj vagy margarin
3evőkanál olaj
a dagasztás után
2 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál fahéj a kakaóba /elhagyható/
2-3 evőkanál tej
1 tojás lekenéséhez
A tészta összetevőiből 15-20 perces dagasztással kelt tésztát készítünk, majd kétfelé osztjuk.
Az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport /fahéjat/ a tej hozzáadásával.
A két gombócot 40-50 percig kelesztjük, majd ismét kétfelé osztjuk őket és egyenként kör alakúra nyújtjuk. Két-két lapot egy másra fektetünk, vékonyan megkenjük egy kis olajjal vagy olvasztott vajjal, majd 16 cikkre vágjuk és a szélesebbik végétől kifliformára tekerjük.
Kétféleképpen dolgozunk vele: az egyiknél a fehér lapra tesszük a barnát, így a tekerésnél a külső fele fehér lesz, a másiknál alulra kerül a barna lap, rá a fehér, így ennek a barna lesz a külső felülete.
A tekerés után újabb 30-40 percig pihentetjük, majd lekenjük felvert tojással és 180°C-on készre sütjük.
1.Hozzávalókat összegyúrjuk, majd 6 cipóba osztjuk. 2.Kinyújtjuk a cipókat egyenként hasonló méretűre és megkenjük a krémmel, majd feltekerjük. 3.3-3-at összefonunk. Ekkor kelesz...
Elkészítési idő: 60-90 Nehézség: NehézDagasztógéppel 10 percig dagasztottam a hozzávalókat. Kelesztőtálban 3 órát kelt Kinyújtottam, kiszaggattam. Deszkán még kelt 1 óra 30 percet. Kókuszzsírban sütöttem. Zsírba...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hólyagosra dagasztjuk. A tésztát elosztjuk úgy, hogy az egyik fele kissé nagyobb legyen. A kisebbikbe belegyúrjuk a kakaóport meg az olajat, il...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalóval összegyúrva rétestésztaszerű tésztát gyúrunk. 1/2 órát pihentetjük. A kakómassza hozzávalóit összekeverjük (ér...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű