Én kiló lisztből csináltam. 1 Kiló liszt, 6 deci tej, kb. 10 deka vaj, 5 tojássárgája, 4 kanál porcukor, 1 élesztő, csipet só,
Az élesztőt pici cukorral, tejjel felfuttattam, a többi hozzávalóval mikor felfutott esszekavartam, jó hólyagosra dagasztottam. Hagytam duplájára kelni, majd ujjnyi vastagra kinyújtottam, kivágtam egy pohárral, s sorba tettem, a közepüket benyomkodtam az ujjammal, mikor forró az olaj ( jó sok olaj kell ) a lyukas felükkel bedobáltam s rá a fedőt. kb 1 percig így hagytam, megfordítottam s fedő nélkül süttem készre.
Az élesztőt a langyos (picit cukrozott) tejbe morzsoljuk. A tej nem lehet túl forró, de hideg sem, hanem langyos. Amíg felfut az élesztő, addig a többi hozzávalót egy nagy dagasztó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját kikeverjük a kétféle édesítővel, hozzáöntjük az olajat, tejet, belekeverjük a sütőporral elegyített lisztet. Beleforgatjuk a tojások habját, és kilisztezett-kiva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrunk,miután az élesztőt felfuttattuk.Egy sima,már nem ragacsos tésztát kell kapnunk. 40 perig meleg helyen pihentetjük,vagyis ez az idő attól függ,hogy mikor kel a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű