Én kiló lisztből csináltam. 1 Kiló liszt, 6 deci tej, kb. 10 deka vaj, 5 tojássárgája, 4 kanál porcukor, 1 élesztő, csipet só,
Az élesztőt pici cukorral, tejjel felfuttattam, a többi hozzávalóval mikor felfutott esszekavartam, jó hólyagosra dagasztottam. Hagytam duplájára kelni, majd ujjnyi vastagra kinyújtottam, kivágtam egy pohárral, s sorba tettem, a közepüket benyomkodtam az ujjammal, mikor forró az olaj ( jó sok olaj kell ) a lyukas felükkel bedobáltam s rá a fedőt. kb 1 percig így hagytam, megfordítottam s fedő nélkül süttem készre.
A mazsolát beáztatjuk a citromleves vízbe kb. 40 percre. A lisztet és a sót egy tálba tesszük, beledaraboljuk a vajat, majd megszórjuk a cukorral. Jól összekeverjük, majd beleönt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez ledaráljuk a sonkát, adunk hozzá kevés tejfölt, mustárt, sót, borsot, finomra aprított hagymát, reszelt sajtot. A dagasztógép táljába készítjük az összes hozzával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűLangyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Tálba mérjük a többi hozzávalót, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a tejjel kelt tésztát dagasztunk belőle. Lefedve, langyos...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes