Családireceptkönyv.hu

Ünnepi paleo kenyér (Julika)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 g őrölt mandula vagy 80 g Szafi Fitt zöldbanán lisztre
35 g Szafi Fitt útifű maghéj
1 egész tojás
6 db tojásfehérje
30 g Szafi Fitt kókuszolaj
110 g víz
2 ek. almaecet vagy bio citromlé

Ezeket krémesre turmixoljuk majd belekeverünk:

30 g Szafi Fitt tápiókalisztet
20 g tojásfehérjeport
18 g bambuszrostot (2 púpos ek.)
6 g Szafi Fitt konjaclisztet (1 tk)
4 g sót
1 csomag paleo sütőpor keverékét

Elkészítés:


15 percet hűtőbe rakjuk. Vizes kézzel megformázzuk, magvakkal megszórjuk (elhagyható). Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel 10 percig, majd 180 fokon 40 percig sütjük.
A kenyér súlya 494 g, vastag héjú, szellős bélzetű.

Ünnepi paleo kenyér (Julika)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Stollen Drezdai kalács
Stollen Drezdai kalács

A langyos tejbe kavarunk egy kevés cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Addig a lisztet egy dagasztótálba szitáljuk, közepébe mélyedés csinálunk és hozzáa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jusztina
Tápéi krumplis lepény
Tápéi krumplis lepény

A lepény alja hagyományos módon készült kelt tészta, amelyet kb. 35-40 dkg lisztből, 1 tojássárgából, 2 dkg élesztőből készítünk, kevés cukorral, kanálnyi margarinnal vagy zsírra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Szeremlei Borsos kalács
Szeremlei Borsos kalács

1/2 liter tejet langyosra melegítünk, beletesszük a 8 dkg cukrot, elkeverjük, felfuttatjuk benne az 5 dkg élesztőt. A lisztben elkeverjük a 4 dkg sót, majd hozzáadjuk a tejet. Lass...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk