80 g őrölt mandula vagy 80 g Szafi Fitt zöldbanán lisztre
35 g Szafi Fitt útifű maghéj
1 egész tojás
6 db tojásfehérje
30 g Szafi Fitt kókuszolaj
110 g víz
2 ek. almaecet vagy bio citromlé
Ezeket krémesre turmixoljuk majd belekeverünk:
30 g Szafi Fitt tápiókalisztet
20 g tojásfehérjeport
18 g bambuszrostot (2 púpos ek.)
6 g Szafi Fitt konjaclisztet (1 tk)
4 g sót
1 csomag paleo sütőpor keverékét
15 percet hűtőbe rakjuk. Vizes kézzel megformázzuk, magvakkal megszórjuk (elhagyható). Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel 10 percig, majd 180 fokon 40 percig sütjük.
A kenyér súlya 494 g, vastag héjú, szellős bélzetű.
A langyos tejbe kavarunk egy kevés cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Addig a lisztet egy dagasztótálba szitáljuk, közepébe mélyedés csinálunk és hozzáa...
Elkészítési idő:A lepény alja hagyományos módon készült kelt tészta, amelyet kb. 35-40 dkg lisztből, 1 tojássárgából, 2 dkg élesztőből készítünk, kevés cukorral, kanálnyi margarinnal vagy zsírra...
Elkészítési idő:1/2 liter tejet langyosra melegítünk, beletesszük a 8 dkg cukrot, elkeverjük, felfuttatjuk benne az 5 dkg élesztőt. A lisztben elkeverjük a 4 dkg sót, majd hozzáadjuk a tejet. Lass...
Elkészítési idő: