menu

Családireceptkönyv.hu

Bukta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg grízes liszt
8 dkg margarin
7 dkg porcukor
2 dkg élesztő
2-3 dl tej
2 tojássárgája

Elkészítés:


A fenti anyagból könnyű kalácstésztát készítünk, ha megkelt kinyújtjuk, kockára vágjuk, dióval, mákkal, vagy lekvárral tölthetjük. Sütőpléhre téve, meleg margarinnal megkenjük, hogy könnyen szétszedhető legyen, továbbkelesztjük és sütjük. Sütése: előmelegített sütőben 20-25 perc, takarékláng.

Bukta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrós virágok
Túrós virágok

Mindent összegyúrunk,miután az élesztőt felfuttattuk.Egy sima,már nem ragacsos tésztát kell kapnunk. 40 perig meleg helyen pihentetjük,vagyis ez az idő attól függ,hogy mikor kel a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fahéjas csiga glutén-és laktózmentesen
Fahéjas csiga glutén-és laktózmentesen

A lisztet a dagasztógép táljába mértem, hozzáadtam a sót, cukrot, tojást, élesztőt, az olvasztott vajat és a langyos tejet is, majd bekapcsoltam a gépet és hagytam dolgozni. Kb.6-8...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Kalácsfonás
Kalácsfonás

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas fátyol kalács
Fahéjas fátyol kalács

Egy műanyag tálban a tejet, vajat és a cukrot összemelegítjük. Ne legyen forró, csak langyos. Beleöntjük a lisztet, sót, tojásokat, élesztőt és a cukrot. Jól kidagasztjuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk