0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
1,5 evőkanál cukor,
(mazsola, citromhéj)
A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, megtölteni és hideg sütőbe tenni, majd 200 °C-on rögtön sütni kb. 25-30 percig.
A tésztát sütés előtt felvert egész tojással vékonyan kenjük be.
A kalács tetejét szurkáljuk meg.
Attól függően töltsük és szaggassuk, hogy épp milyen ízt szeretnénk.
Kakaós csigának, túrós batyunak, cukros briósnak tökéletes tészta.
Élesztőt picit cukorral felfuttatni a tejben. Összedagasztom a tészta hozzávalóit, ...... duplájára kelesztem. Lisztezett felületen a tésztát kinyújtom téglalap alakúra. Olva...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztő felfuttattam 2 dl tejben, amihez 2 ek. cukrot adtam. A vajat, hogy tudjak vele dolgozni langyosra olvasztottam. Ezután az összes hozzávalót egybedagasztottam. Mikor a d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Kelesztjük 45-50 percet,majd a megkelt tésztát ketté vesszük.- 2 rudat fogunk készíteni - Mivel kalácsot készítünk h...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KönnyűÉlesztőt felfuttatni az anyagokat összedolgozni. ( nekem sok volt a 3 dl tej, azt érdemes adagolni ) Duplájára kell keleszteni. Vékonyra kinyújtani, csíkokra vágni ( én 8-ba vágtam...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: Könnyű