3 dl tej,6 dkg vaj,1 csipet só,24 dkg finomliszt,fél biocitrom héja
3 db tojás,2 db tojásfehérje,5 dkg mazsola,4 ek pálinka (grappa)
2 dkg fenyőmag
A mazsolát legalább egy órára beáztatjuk a pálinkába. A tejet a vajjal és a sóval felforraljuk, majd belekeverjük a citromhéjat és a lisztet, és addig főzzük, míg az edény falától elválik. Levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk. Majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat és a tojásfehérjéket. A legvégén hozzákeverjük a mazsolát és a fenyőmagot. Az olajat felforrósítjuk, és evőkanál segítségével kis adagokat szaggatunk bele a tésztából. Mindkét oldalon aranybarnára sütjük. Porcukorral szórva tálaljuk.
A lisztet az édesítővel összekeverjük. Az élesztőt langyos joghurtba morzsoljuk, majd a liszthez adjuk a többi hozzávalóval. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 4 cipót formálunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket a porcukrot és a vaníliás cukrot átszitáljuk egy nagy keverőtálba. A só csak simán az egyik oldalra és az élesztő a másikra. Így keverjük össze a száraz alapanyagokat m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn 1 kg liszt, jo csipet so, 2 tojas, 5dkg élesztő, 2-3 ek cukor, annyi tej, hogy közepesen lágy tésztát kapunk. Jól kidolgozzuk. Meleghelyen pihentetjük. Duplajára kelesztjük. Kin...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Könnyű280 g Nutri Free mix per pane lisztből és 2 ek. ciroklisztből készült, ezeket elkevertem, hozzáadtam 5 g Dr. Oetker instant élesztőt, egy kevéske sót, 1 ek. cukrot, 2 dl meleg teje...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Közepes