menu

Családireceptkönyv.hu

Bejgli diós


Írta:

Elk. idő: 2 ora
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 rúdhoz :
50 dkg liszt
4 dkg porcukor
csipet só
10 dkg zsír
10 dkg szobahőmérsékletű ráma
2 dkg friss élesztő
2 dl meleg (nem forró) tej
2 tojássárgája
citromhéj reszelve

Töltelék:
30 dkg darált dió
1,6 dl tej
16 dkg kristálycukor
2 cs vaníliás cukor
citromhéj
2 evőkanál rum(sütórum is jó)

Elkészítés:


A tészthához a tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót, a porcukrot, a citromhéjat, elmorzsoljuk benne a zsírt, vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a felfuttatott élesztős tejet és összegyúrjuk. Picit zsíros, de nem ragacsos tésztát kapunk. A tésztát 2 egyenlő gombóccá alakítjuk. Kinyújtjuk téglalapra, de most nem kell kilisztezni a deszkát. Egyenletesen elkenjük a diós krémet rajta, de a felső részénél kb 2 cm-t kihagyunk. A tészta két szélét behajtjuk 1-1,5 cm-re és feltekerjük. Sütőpapíros tepsibe tesszük, a hajtás alulra kerüljön. Lekenjük a bejgliket a tojássárgájával, majd a tepsivel együtt betesszük a hűtőbe kb.40-45 percre. Ha megszáradt a tojássárgája a bejglin, lekenjük a tojás fehérjével is és újra hűtőbe tesszük, 30 percre. Ha megszáradt a fehérje is, akkor mélyen megszurkáljuk mindkét bejglit hústűvel vagy fogvájóval két oldalon és a tetején is 4-5 helyen. Előmelegített sütőben sütjük szép barnára. De, ne süssük túl !

Bejgli  diós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bejgli (mákos és diós)
Bejgli (mákos és diós)

Töltelékek elkészítése: Először a töltelékeket készítjük el, mert ki kell hűteni. Mákos: A vizet a cukorral összeforraljuk, majd hozzáadjuk a mákot, darált kekszet vagy zs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Colomba pasquale (Panettone kistestvére)
Colomba pasquale (Panettone kistestvére)

Az előtésztát a sütés előtti este készítsd el: a langyos tejben oldd fel az élesztőt, majd keverd bele a lisztet egy fakanállal. Takard le és szobahőmérsékelten pihentesd egy éjsza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Foszlós kalács - gépi
Foszlós kalács - gépi

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar fenyő kalács dióscsigából
fenyő kalács dióscsigából

A tejet a cukor hozzáadásával meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szórjuk, közepébe egy fészket készítünk, beleütjük a tojás sá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk