40dkg liszt,
2dl tej,
1 tojás,
3dkg margarin,
negyed kismérő só,
5dkg cukor,
1cs. vaníliás cukor,
2 kismérő szárított élesztő,
1dl olvasztott méz,
10-15dkg vegyes aszalt gyümölcs,
1 ek mézeskalácsfűszer,
1tk ánizsmag (elhagyható)
A kenyérsütőbe először a tejet öntöm, majd a felvert tojást és az apró kockára vágott margarint.
Ezután a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot és az olvasztott mézet. A lisztet elkeverem a mézeskalács fűszerkeverékkel, az ánizsmaggal és az apró kockára vágott gyümölccsel és az üstbe öntöm. Legvégül az élesztő kerül bele, majd Sweet (édes) és világos szín programra állítva elindítom.
(Kb 65-70dkg-os)
Az adagok a kenyérsütőgép saját mérőeszközeivel lettek kimérve.
Cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt,majd a többi hozzávalókkal bedagasztjuk. duplájára kelesztjük. 4 részre osztjuk,vékonyra nyújtjuk,majd megkenjük olvasztott vajjal,megszór...
Elkészítési idő:A kókuszreszeléket kávédarálóval, vagy késes aprítóval finomabb szemcséjűre őröljük. Összekeverjük a többi száraz hozzávalóval. A tojást kettéválasztjuk. A fehérjéből csipetnyi sóv...
Elkészítési idő:Juliska néni egy kis lábosban felmelegítette a tejet, majd egy nagyobb zománcos lábosba öntötte, melyhez 3 marék cukrot adott és 10 dkg élesztőt morzsolt. Míg felfutott az élesztő...
Elkészítési idő: 2 óra