40dkg liszt,
2dl tej,
1 tojás,
3dkg margarin,
negyed kismérő só,
5dkg cukor,
1cs. vaníliás cukor,
2 kismérő szárított élesztő,
1dl olvasztott méz,
10-15dkg vegyes aszalt gyümölcs,
1 ek mézeskalácsfűszer,
1tk ánizsmag (elhagyható)
A kenyérsütőbe először a tejet öntöm, majd a felvert tojást és az apró kockára vágott margarint.
Ezután a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot és az olvasztott mézet. A lisztet elkeverem a mézeskalács fűszerkeverékkel, az ánizsmaggal és az apró kockára vágott gyümölccsel és az üstbe öntöm. Legvégül az élesztő kerül bele, majd Sweet (édes) és világos szín programra állítva elindítom.
(Kb 65-70dkg-os)
Az adagok a kenyérsütőgép saját mérőeszközeivel lettek kimérve.
A langyos vízben elkeverem a mézet és az elmorzsolt élesztőt, majd a liszttel és a sóval együtt tésztát dagasztunk belőle. Ezután duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát alaposan...
Elkészítési idő:Az ír szódás kenyérhez először a száraz hozzávalókat kell összekeverni, majd hozzá kell adni az írót és pár gyors mozdulattal össze kell gyúrni. Kicsit ragacsos a tészta, de nem ke...
Elkészítési idő: 35 percA sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A margarint (enyhén megolvaszthatjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasztva), a csipet sót, a cukrot és a túrót kike...
Elkészítési idő:Hozzávalók: 500 g liszt, 1 cs (7g) szárított élesztő, 5 dkg cukor, 1 cs vaníliáscukor, csipet só, 2,5 dl langyos tejszín, 2 tojás, 1 tojás fehérje, egy marék mazsola, a bekenéshez...
Elkészítési idő: