40dkg liszt,
2dl tej,
1 tojás,
3dkg margarin,
negyed kismérő só,
5dkg cukor,
1cs. vaníliás cukor,
2 kismérő szárított élesztő,
1dl olvasztott méz,
10-15dkg vegyes aszalt gyümölcs,
1 ek mézeskalácsfűszer,
1tk ánizsmag (elhagyható)
A kenyérsütőbe először a tejet öntöm, majd a felvert tojást és az apró kockára vágott margarint.
Ezután a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot és az olvasztott mézet. A lisztet elkeverem a mézeskalács fűszerkeverékkel, az ánizsmaggal és az apró kockára vágott gyümölccsel és az üstbe öntöm. Legvégül az élesztő kerül bele, majd Sweet (édes) és világos szín programra állítva elindítom.
(Kb 65-70dkg-os)
Az adagok a kenyérsütőgép saját mérőeszközeivel lettek kimérve.
A tejet meglangyosítjuk, egy kiskanál cukrot feloldunk benne, beleszórjuk az élesztőt és pár perc alatt felfuttatjuk. A száraz összetevőket elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, tejszí...
Elkészítési idő:Készítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét, ezzel mérjük ki az alapanyagokat. A lisztből, az élesztőből és a tejből készítsük el az előtésztát, egy spatula segítségével alaposan...
Elkészítési idő:A szobahőmérsékletű hozzávalókat belerakjuk a dagasztógép keverőtáljába és addig dagasztjuk, amíg szép sima, fényes felületű tésztát kapunk. Ezután egy melegebb helyen, kb. 40 perc...
Elkészítési idő: 2Először a tölteléket készítjük el. A pudingot a tejjel, a cukorral felfőzzük, majd félretesszük, hogy jól kihűljön. A tésztának az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd...
Elkészítési idő: 90 perc