Családireceptkönyv.hu

Fel­hő­ka­lács


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 10 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db tojás
½ csésze tejsavó fehérje por (Szójaprotein is megfelelő, ha allergiás vagy a tejsavó fehérjére).
¼ tk só
kókuszolaj (a sütőforma kikenéséhez)

Elkészítés:


1. Válaszd el a tojásokfehérjét a sárgájától. (Nagyon gondosan járj el, nehogy akár egy pici sárgája kerüljön a fehérjékhez). A fehérjéket egy nagy tálba, a sárgájákat egy kis tálba tedd.

2. Kézi mixerrel (vagy habverővel) verd a fehérjéket kemény habbá (5-6 perc).

3. Add hozzá a tejsavó fehérje port, a tojássárgákat, a sót, és kézi habverővel vagy villával gyengéden keverd össze.

4. Olajozd ki a sütőformát, és öntsd bele a keveréket.

5. 175-180 Celsius fokon süsd 35-45 percig, vagy amíg át nem sül.

Fel­hő­ka­lács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Duna hullám kuglóf
Duna hullám kuglóf

A sütőt előmelegítjük 180 fokra alsó-felső mód, légkeverés nélkül és a kuglóf formát alaposan kivajazzuk és kilisztezzük. A meggyet lecsepegtetjük egy szűrőben. Közepes méretű kev...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Mákos tekercs
Mákos tekercs

A tölteléket készítjük el: a mákot egy edénybe tesszük, ráöntjük a tejet és lassú tűzön, kevergetve felfőzzük. Amikor a tej kezd elfogyni, sűrű a massza, akkor elvesszük a tűzhelyr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Expressz karácsonyi kuglóf (Rupáner)
Expressz karácsonyi kuglóf (Rupáner)

1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütés programra. 2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. 3. Egy másik tálban összekeverjük a tojások sárgáját a kristálycukorral,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gonda
Kalács- libazsíros
Kalács- libazsíros

A tejet melegítsd meg (ne forróra),keverd bele a hozzávalókat a liszt kivételével, majd alaposan keverd ki a masszát! Végül add hozzá a lisztet is, és gyúrd össze! FONTOS: nem k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk