350 gr tk liszt , 1 ek sikér, fél élesztő, só és kb 250 ml viz.
a hozzávalókat összedagasztottam, 30 percet kelt- majd 4 cipót formáztam. ... pihent.... kezemmel ellapítottam.... rátettem a sonkát, (vagy bármi más tölteléket), majd mint a bagettet feltekertem.... így is kelt 20 percet.... .. tojással megkentem, párásított sütőben pikkpakk sült
nem tudom milyen hőfokon, hány percig kell sütni, de másik receptből ki lehet lesni :)
én párol káposztával tölteném most legszívesebben
A liszthez hozzáadom a sót, szárított élesztőt, cukrot, langyos vizet, tésztát gyúrok belőle. Kb negyedórát szoktam keleszteni, közben feldarabolom a feltétet hagyma, szalonna, le...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a maradék cukorral + sóval, majd a tojással, vajjal, joghur...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű0,5 dl langyos víz, kis cukor, 2,5 dkg élesztőt felfuttatni. Egy nagy tálban 0,5 kg liszt (Nagyi titka kelt süteményekhez lisztet használtam) 1 tojás, 1 tojássárgája, 1 mokkáskanál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet kimérjük. Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk. Lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Duplájára kelesztjük. 2egyforma részr...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: Közepes