Családireceptkönyv.hu

Dagasztott tészta töltve


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


350 gr tk liszt , 1 ek sikér, fél élesztő, só és kb 250 ml viz.

Elkészítés:


a hozzávalókat összedagasztottam, 30 percet kelt- majd 4 cipót formáztam. ... pihent.... kezemmel ellapítottam.... rátettem a sonkát, (vagy bármi más tölteléket), majd mint a bagettet feltekertem.... így is kelt 20 percet.... .. tojással megkentem, párásított sütőben pikkpakk sült

Trükkök, tippek, praktikák:


nem tudom milyen hőfokon, hány percig kell sütni, de másik receptből ki lehet lesni :)

én párol káposztával tölteném most legszívesebben

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Igazi kelt tészta, mindenhez
Igazi kelt tészta, mindenhez

A felfuttatott élesztőhöz keverek egy bögre lisztet és annyi tejet, hogy nokedlitészta - szerű legyen. Megint hagyom felfutni. Kidolgozom a tésztát az összes hozzávalóval, de az...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Húscéti kalács
Húscéti kalács

Lehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
"Szombati" kalács
"Szombati" kalács

Bármikor elkészíthető, nagyon finom, könnyű péksüti sósan és édesen is. Sólet mellé kötelező darab. A száraz hozzávalókat a kelesztőtálba szóróm, -ebben is keverem össze-az éle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Szilvalekváros bukti by Monika Illés
Szilvalekváros bukti by Monika Illés

100g tönköly liszt.150g rizsliszt.1 tojás.160ml tej negyed élesztő, pici nád cukor az élesztő felfuttatásához.fél mokkás kanál só, és 40g olvasztott vaj: a tésztát bedagasztottam....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk