50 dkg liszt
2,8 dl langyos tej
6 dkg ráma megolvasztva
6 dkg cukor
1 kávéskanál só
2 dkg friss élesztő
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojássárgája
Töltelék:
15 dkg darált dió
1 marék mazsola
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
kakaópor
Dagasztani, keleszteni, lisztezett deszkán 2 db-ra vágni, a darabokat kinyújtani. Az egyikre rákenem a diós tölteléket (15 dkg darált dió, 1 marék mazsola, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, gázon kicsit összemelegíteni 2 evőkanál tejjel) és hosszú rúd formára feltekerem, a másikra kakaós tölteléket (kakaópor, cukor és egy kis víz), azt is feltekerem és a 2 rudat összefonom és kuglóf formába teszem. Hagyom még 20 percig kelni, utána megkenem tojássárgájával és előmelegített sütőben megsütöm.
Élesztőt futtatni, liszt,só,tojás,cukros tej, gyenge tésztát kell kapni. Víz amennyit felvesz. Jól kidagasztani, bele a langyos vaj / ettől lesz foszlós. Újra simává dolgozni. Tet...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször a kelt tésztát készítjük el. A lisztet egy tálba szitáljuk és a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk. Annyi langyos tejet adjunk még hozzá a dagasztás közben - ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyünk egy bögre meleg tejbe 3 evőkanál lisztet, hagyjuk hűlni majd adjuk hozzá az élesztőt és egy teáskanál cukrot, keverjük össze és hagyjuk kelni meleg helyen amíg a duplájára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejhez keverünk 1 teáskanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. A liszthez adjuk a maradék cukrot, a sót, a sütőport és jól elkeverjük. Az élesztős tejet összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes