50 dkg liszt
2,8 dl langyos tej
6 dkg ráma megolvasztva
6 dkg cukor
1 kávéskanál só
2 dkg friss élesztő
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojássárgája
Töltelék:
15 dkg darált dió
1 marék mazsola
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
kakaópor
Dagasztani, keleszteni, lisztezett deszkán 2 db-ra vágni, a darabokat kinyújtani. Az egyikre rákenem a diós tölteléket (15 dkg darált dió, 1 marék mazsola, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, gázon kicsit összemelegíteni 2 evőkanál tejjel) és hosszú rúd formára feltekerem, a másikra kakaós tölteléket (kakaópor, cukor és egy kis víz), azt is feltekerem és a 2 rudat összefonom és kuglóf formába teszem. Hagyom még 20 percig kelni, utána megkenem tojássárgájával és előmelegített sütőben megsütöm.
A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A kuglófformát alaposan kivajazzuk. A lisztet a sütőporral összeszitáljuk. A csokoládét finomra reszeljük. A vajat egy tálban kézimixer habverőj...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: NehézLehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a s...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KözepesElkészítés 1 Gyűjtsünk össze annyi sörös dobozt, amennyi kürtöskalácsot készítünk. Lemosás után szárítsuk ki őket. Elég nagyra hagyva vágjunk alufóliát, hogy mindenhol betudjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá 1 kávéskanál cukrot és 10 perc alatt felfuttatjuk. Majd egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a maradék cukrot, csipet sót...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű