60 dkg liszt
3 dl langyos tej
3 evőkanál cukor
4 dkg élesztő
1 mokkáskanál só
5 dkg vaj
1 egész tojás
3 evőkanál kakaópor
1 tojássárgája a kenéshez
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. Majd hozzáadjuk a liszthez, a tojással, vajjal sóval együtt. Alaposan kidolgozzuk a tésztát. Majd elfelezzük, és az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport. Duplájára kelesztjük. Mindkét tésztát ketté vesszük, és téglalappá nyújtjuk. A kakaós tésztát rátesszük a világos tésztára és feltekerjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, lekenjük a tojássárgával, és előmelegített sütőben 165 fokon kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
250 g lisztből, 25 g élesztőből, csipetnyi cukorból és megfelelő mennyiségű langyos tejből lágy kovászt készítünk. Ha jól megkelt összedolgozzuk 750 g liszttel, 20 g sóval, kávéska...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tésztából 4 cipót készítünk, fél órát kelni hagyjuk. 2. Téglalap alakúra sodorjuk, olvasztott margarinnal megkenjük, de csak a kakaósat. 3. Meghintjük cukrozott kakaóva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. Az élesztőt egy mokkáskanálnyi cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt lágy, de nem ragadós tésztát dagasztunk. Ha szüksé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAaz elesztot futtatjuuk. Elkezdjuk dagasztani, ha osszealt hozzaadjuk az olajat es fenyesre dagasztjuk.1 ora pihenes. Vekonyra nyujtjuk, toltjuk, vajazott tepsibe rakjuk es meg 15...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Könnyű