60 dkg liszt
3 dl langyos tej
3 evőkanál cukor
4 dkg élesztő
1 mokkáskanál só
5 dkg vaj
1 egész tojás
3 evőkanál kakaópor
1 tojássárgája a kenéshez
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. Majd hozzáadjuk a liszthez, a tojással, vajjal sóval együtt. Alaposan kidolgozzuk a tésztát. Majd elfelezzük, és az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport. Duplájára kelesztjük. Mindkét tésztát ketté vesszük, és téglalappá nyújtjuk. A kakaós tésztát rátesszük a világos tésztára és feltekerjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, lekenjük a tojássárgával, és előmelegített sütőben 165 fokon kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
A tésztához valókat egy tálban jól bedagasztjuk - az élesztőt csak bele kell morzsolni, nem kell felfuttatni -, és meleg helyen 50 percig kelesztjük a duplájára. Ezidő alatt elkész...
Elkészítési idő:A margarint és a sót villával alaposan elkeverjük, 5 adagra osztjuk, félretesszük. Az élesztőt a langyos tejben, a cukorral felfuttatjuk, majd a liszttel, olajjal, kefirrel, és a k...
Elkészítési idő: