Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

665.Húsvéti Töltött Kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tészta összetétele:
KRBL100 Király R. búzaliszt: 200g (alternatíva: BL80, vagy BL55)
BL80 Kerecsen búzaliszt: 200g (alternatíva: BL55)
Friss élesztő: 16g, vagy szárított élesztő: 4,48g
Só: 8g
Cukor: 8g
Tojás: 1db
Vaj/Margarin: 22g
Napraforgóolaj: 22g
Tej: 175ml

A krém töltelék összetétele:
Natur sajtkrém: 200g
Vaj/Margarin: 20g
Snidling: ízlés szerint
Só: ízlés szerint
Bors: ízlés szerint
Torma: ízlés szerint

töltéshez még
2-3 főtt tojás, füstölt sonka, lilahagyma, kaliforniai paprika.
A sütés közben megszóráshoz kb. 100-130g reszelt sajt

kenés 1db tojás
szezámmag

Elkészítés:


Az elkészítés menete:
1. Tészta készítése a zsiradékok utólagos hozzáadásával
2. Tésztaérés: 45 perc
3. A töltelékek előkészítése a tészta érése alatt
4. A tészta osztása 4×175g-os darabokra, majd az elosztott tésztadarabok gömbölyítése
5. Pihentetés: 15 perc
6. Formai kialakítás és betöltés a videón bemutatott módon
7. Kelesztés: 25-40 perc
8. A fonatok lekenése felvert tojással, majd megszórása szezámmaggal
9. A sütés 1. szakasza: 200C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 180C°-ra csökkenteni és a sütés kezdeti szakaszában kb. 18-20 percig sütni.
10. A péksütemények reszelt sajttal való megszórása a fonatokon belül, azokat nem takarva.
11. A sajtos szórás után a péksüteményeket a 180C°-os sütőbe kell visszahelyezni, és kb. még 7 perc alatt készre sütni.

Trükkök, tippek, praktikák:


youtube videó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kelt kuglóf
Kelt kuglóf

A hozzávalókból a géppel tésztát dagasztok, kettéveszem és a felébe beledagasztom a két kanál kakaóport 2 ek. plusz tejjel együtt. Duplára kelesztem a két tésztát, ez kb. 1-1,5...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes kalács házikó
Mézes kalács házikó

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almás kalács
Almás kalács

1. Az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatjuk. 2. Közben kimérjük a lisztet, beletesszük a porcukrot és a sót. 3. Hozzáöntjük az élesztőt, 1,5 dl tejet, a vajat és a tojás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Zebratorta
Zebratorta

a tojásokat szétválasztjuk -a tojások sárgáját elkeverjük a porcukorral + vaniliás cukorral -hozzákeverjük lassan a langyos vizet + olajat a lisztbe elkeverjük a sütő...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk