A tészta összetétele:
KRBL100 Király R. búzaliszt: 200g (alternatíva: BL80, vagy BL55)
BL80 Kerecsen búzaliszt: 200g (alternatíva: BL55)
Friss élesztő: 16g, vagy szárított élesztő: 4,48g
Só: 8g
Cukor: 8g
Tojás: 1db
Vaj/Margarin: 22g
Napraforgóolaj: 22g
Tej: 175ml
A krém töltelék összetétele:
Natur sajtkrém: 200g
Vaj/Margarin: 20g
Snidling: ízlés szerint
Só: ízlés szerint
Bors: ízlés szerint
Torma: ízlés szerint
töltéshez még
2-3 főtt tojás, füstölt sonka, lilahagyma, kaliforniai paprika.
A sütés közben megszóráshoz kb. 100-130g reszelt sajt
kenés 1db tojás
szezámmag
Az elkészítés menete:
1. Tészta készítése a zsiradékok utólagos hozzáadásával
2. Tésztaérés: 45 perc
3. A töltelékek előkészítése a tészta érése alatt
4. A tészta osztása 4×175g-os darabokra, majd az elosztott tésztadarabok gömbölyítése
5. Pihentetés: 15 perc
6. Formai kialakítás és betöltés a videón bemutatott módon
7. Kelesztés: 25-40 perc
8. A fonatok lekenése felvert tojással, majd megszórása szezámmaggal
9. A sütés 1. szakasza: 200C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 180C°-ra csökkenteni és a sütés kezdeti szakaszában kb. 18-20 percig sütni.
10. A péksütemények reszelt sajttal való megszórása a fonatokon belül, azokat nem takarva.
11. A sajtos szórás után a péksüteményeket a 180C°-os sütőbe kell visszahelyezni, és kb. még 7 perc alatt készre sütni.
youtube videó
Recept Kovász:1 nagyobb krumplit megpucolok kockákra vágom,öntök rá annyi vizet,hogy ellepje,és lassú tűzön puhára főzöm.Ha puha a krumpli nyomóval a levében össze töröm,és hagy...
Elkészítési idő:A langyos tejben elkeverem a kristálycukrot, majd hozzáadom az élesztőt és felfuttatom. A lisztbe beleteszem a tojássárgáját, olajat, pici sót és a felfuttatott élesztős tejet. De...
Elkészítési idő: 1,5 óraA fenti hozzávalókat alaposan gyúrd össze -, nem kell hozzá folyadékot önteni, a tojásoknak és a zsírnak fel kell venniük a tésztát Sodorj ebből a mennyiségből kókuszliszttel szór...
Elkészítési idő: