3 dl tej
8 dkg margarin
8 dkg cukor
4 dkg élesztő
2 tojássárga
1 kk.só
5 dkg mazsola /elhagyható
60 dkg liszt
kenés:1 tojás
A tejben feloldani a margarint,a cukrot,hűlni hagyni.Majd hozzáadjuk az élesztőt.Ezután a tojássárgákat,sót,mazsolát és végül a lisztet.
Jól kidolgozzuk.Kb.30 percig kelesztjük,majd ismét átdagasztjuk,és még 30 percig pihentetjük.
A megkelt tésztát 24 részre osztjuk.Az egyes darabokat 30 cm hosszúra és ujjnyi vastagra nyújtjuk Egyesével vagy kettesével összecsavarjuk és a két végét a fonottas felső végéhez visszahajtjuk, a végeket aládugjuk.Tojással megkenjük és 30 percig kelesztjük.
180 fok 20 perc
Egyszálas fonás -
YouTube · Csaba Bíró
Ezután lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, kettőt mákkal, kettőt dióval megtöltünk, felcsavarjuk majd egymás mellé tesszük a tepsibe, A tojássárgával megkenjük és 20 perc hűvö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés langyos tejben egy tk. cukorral felfuttatom, majd a többi hozzávalóval lágy, fánktészta szerű kelttésztát dagasztok. Mikor kész kettéveszem, majd a felébe beledol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket elkeverjük az élesztővel, édesítővel, citromhéjjal hozzáadjuk a tojás sárgáját, tejet, majd a joghurtot, elkezdjük összegyúrni, majd a kókuszolajat is hozzáadva rugalma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű