3 dl tej
8 dkg margarin
8 dkg cukor
4 dkg élesztő
2 tojássárga
1 kk.só
5 dkg mazsola /elhagyható
60 dkg liszt
kenés:1 tojás
A tejben feloldani a margarint,a cukrot,hűlni hagyni.Majd hozzáadjuk az élesztőt.Ezután a tojássárgákat,sót,mazsolát és végül a lisztet.
Jól kidolgozzuk.Kb.30 percig kelesztjük,majd ismét átdagasztjuk,és még 30 percig pihentetjük.
A megkelt tésztát 24 részre osztjuk.Az egyes darabokat 30 cm hosszúra és ujjnyi vastagra nyújtjuk Egyesével vagy kettesével összecsavarjuk és a két végét a fonottas felső végéhez visszahajtjuk, a végeket aládugjuk.Tojással megkenjük és 30 percig kelesztjük.
180 fok 20 perc
Egyszálas fonás -
YouTube · Csaba Bíró
8 dkg felolvasztott vajat feleresztünk 1,5 dl tejjel, beleteszünk 3 tojássárgáját, 1 evőkanál cukrot, kevés sót, 1 késhegynyi sütőport, és szép simára keverjük. Az egészhez hozzát...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűEgy tálba szitálom a lisztet, elkeverem a sóval, a közepébe mélyedést készítek, ide öntöm az olajat, a langyos vizet és belemorzsolom az élesztőt. Összegyúrom, amint összeáll egy g...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA joghurtot elkeverjük az olajjal, vagy az olvasztott, de kihűtött vajjal. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és beleszitáljuk a lisztet, majd az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, letakarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos tej-cukor-élesztő összekeverjük és kb. 10 percet állni hagyjuk. Utána beleütjük a tojásokat , és a többi hozzávalóval rugalmas sima tésztát dagasztunk. Folpackkal letakarju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű