3 dl tej
8 dkg margarin
8 dkg cukor
4 dkg élesztő
2 tojássárga
1 kk.só
5 dkg mazsola /elhagyható
60 dkg liszt
kenés:1 tojás
A tejben feloldani a margarint,a cukrot,hűlni hagyni.Majd hozzáadjuk az élesztőt.Ezután a tojássárgákat,sót,mazsolát és végül a lisztet.
Jól kidolgozzuk.Kb.30 percig kelesztjük,majd ismét átdagasztjuk,és még 30 percig pihentetjük.
A megkelt tésztát 24 részre osztjuk.Az egyes darabokat 30 cm hosszúra és ujjnyi vastagra nyújtjuk Egyesével vagy kettesével összecsavarjuk és a két végét a fonottas felső végéhez visszahajtjuk, a végeket aládugjuk.Tojással megkenjük és 30 percig kelesztjük.
180 fok 20 perc
Egyszálas fonás -
YouTube · Csaba Bíró
A hozzávalókat, a vaj kivételével, a kenyérsütőgép táljába mérjük, és elindítjuk a dagasztó/kelesztő programot. Amikor már összeállt a tésztánk, több részletben hozzáadjuk az olv...
Elkészítési idő: 2 óraAz élesztőt morzsold bele a langyos tejbe, adj hozzá egy teáskanálnyi cukrot, takard le, és hagyd, hogy 10 perc alatt felfusson, vagyis jól megnőjön a térfogata. A lisztet addig ke...
Elkészítési idő: 3 óraA vajat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojásokkal, a rummal és a fahéjjal. Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Keverjük bele a csoki darabkákat és a mandu...
Elkészítési idő: 50 percA mazsolát átválogatjuk, megmossuk, majd lábasba tesszük és annyi vízzel öntjük fel, ami épp ellepi. Felforraljuk, majd lefedve ~5 percig pihentetjük. Leszűrjük és papírtörlőn lesz...
Elkészítési idő: