menu

Családireceptkönyv.hu

Beigli, finom és szép


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


liszt, stb

Elkészítés:


Többek kérésére, adom a receptet... Tavaly készítettem először az ANDI KONYHÁJA recept alapján, kiváló recept, most is olyan jól sikerült mint akkor! Fontos, hogy a receptet lépésről-lépésre legyen betartva, mindenkinek sikerülni fog! A receptből 6 db fél kilós bejgli lesz.

A tésztából 6 db 27 dkg tésztának kell kijönnie. A tölteléknek ugyanannyi dkg -nak kell lennie mint a tésztának. Tehát egy 27 dkg-os tésztát 27 dkg töltelékkel kell megtölteni.

A tészta hozzávalói ( 6 db bejglihez )

90 dkg liszt, 25 dkg margarin, 12.5 dkg zsír, 10 dkg porcukor, 2.5 dkg élesztő, 1 dkg só, 2 db tojássárgája , és 1 dl hideg cukormentes főzőtejszín valamint kb. 2 dl hideg víz vagy amennyit felvesz a tészta gyúrás közben.

A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg!

Az élesztőt a lisztbe bele kell morzsolni, nem kell keleszteni. A tésztának keménynek kell lennie.

A tésztát az összeállítása és a kimérése után kb. 20 percre tegyük hűtőbe.

Kb. 20 * 25 cm-es téglalap alakúra kell nyújtani a tésztát.

Célszerű előző nap elkészíteni, betölteni a bejgliket és csak másnap reggel sütni!

A titkok : A tészta nyújtásánál sem a deszkát, sem a tésztát nem kell lisztezni. Délután mikor elkészül a bejgli akkor le kell kenni tojássárgájával, hagyni kell száradni, este le kell kenni tojásfehérjével. Éjszaka hűvös helyen de nem hűtőben kell tárolni. Ha meleg helyen van tárolva akkor túlkel.

Olyankor mikor ragacsos, nem nyújtható liszt nélkül a tészta, akkor gyúrni kell még hozzá lisztet! Nyugodtan hozzá lehet még dolgozni annyi lisztet, hogy nyújtható legyen!
Azért nem szabad lisztezett deszkán nyújtani, mert akkor nem lesz fényes a felülete a bejglinek!

Csak reggel szabad sütni! Akkor már nem kell újra megkenni semmivel, hanem hurkapálcikával megszurkálni középen a legaljáig a tésztának. Ez azért fontos, hogy a gőz ki tudjon belőle jönni. Légkeverős sütőben,

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Bolus (holland fahéjas)
Bolus (holland fahéjas)

Tésztát dagasztunk a hozzávalókból. Ha nagyon kemény lenne, adunk hozzá még 2-3 evőkanál tejet. A nyers tészta valamivel lágyabb a szokásos kenyértésztánál, hogy könnyen sodorható...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Foszlós kalàcs
Foszlós kalàcs

Dagasztóba rakjuk a hozzávalókat az élesztőt a margarint akkor adjuk hozzá mikor az élesztőt a lisztel elkeverte a gép, két-három részletben adjuk a tésztához, így könnyebben felve...

Elkészítési idő: 1,5 ó
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gonda
Olasz milk bread - sk
Olasz milk bread - sk

link

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Viktória
Foszlós kalács (finom)
Foszlós kalács (finom)

Az alapanyagokat a meglelő sorrendben belepakoltam a kenyérsütőbe, és hagytam, hogy a dagasztás, kelesztés gondját levegye a vállamról. Amikor lejárt a program, akkor csak lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk