Tészta:
10dkg cukor, 1kg liszt, 5dl tej, 5tojássárgája, 4ek étolaj, 5dkg élesztő,1ek cukor, 1csomag sütőpor
.
Töltelék:
25dkg Rama, 20dkg cukor, 4ek kakaópor
.
Lekenéshez:
1tojás és 5dkg Rama
Az élesztőt felfuttatjuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, dagasztjuk, fél órán át kelesztjük
A töltelék hozzávalóit habosra kavarjuk.
A tésztát tetszés szerint elosztjuk. Én 6részre szoktam. Így 2 közepes kalács lesz belőle.
A tésztákat kinyújtjuk, rá kenjük a tölteléket és fonjuk
A tepsibe tett kalácsot lekenjük a tojassal. Még fél órát kelesztjük és kb 30perc alatt közepes lángon sütjük.
Ha kész az 5dkg olvasztott Ramaval lekenjük
így kell formázni: A tésztát lisztezett munkalapon téglalapformára kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Hosszában, a közepén kettévágjuk, és a két fél tekercset úgy fonjuk össze, hogy mindig a vágott oldaluk legyen felül. Letakarjuk, a kétszeresére kelesztjük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
A lisztet a vajjal,tojással és a többi hozzávalóval összemorzsoltam. Hozzá öntöttem a felfuttatott élesztőt és átgyúrtam. Egy viszonylag lágy nem ragacsos tésztát kell kapnunk....
Elkészítési idő: kb 1,5 óra Nehézség: KönnyűA kétféle lisztet egy mély tálba öntjük, összekeverjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntünk 3 evőkanál tejet, csipetnyi cukrot szórunk bele, belemorzsoljuk az éleszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót a dagasztógépbe tettem, majd kb. 10 perc alatt szép fényes, nem túl kemény tésztát dagasztattam vele. Nekem kellett még hozzá kevés liszt, de ez gondolom tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű: A lisztet dagasztótálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk és beletöltjük a langyos tejet meg a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Ezután hozzáadjuk a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű