Tészta:
10dkg cukor, 1kg liszt, 5dl tej, 5tojássárgája, 4ek étolaj, 5dkg élesztő,1ek cukor, 1csomag sütőpor
.
Töltelék:
25dkg Rama, 20dkg cukor, 4ek kakaópor
.
Lekenéshez:
1tojás és 5dkg Rama
Az élesztőt felfuttatjuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, dagasztjuk, fél órán át kelesztjük
A töltelék hozzávalóit habosra kavarjuk.
A tésztát tetszés szerint elosztjuk. Én 6részre szoktam. Így 2 közepes kalács lesz belőle.
A tésztákat kinyújtjuk, rá kenjük a tölteléket és fonjuk
A tepsibe tett kalácsot lekenjük a tojassal. Még fél órát kelesztjük és kb 30perc alatt közepes lángon sütjük.
Ha kész az 5dkg olvasztott Ramaval lekenjük
így kell formázni: A tésztát lisztezett munkalapon téglalapformára kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Hosszában, a közepén kettévágjuk, és a két fél tekercset úgy fonjuk össze, hogy mindig a vágott oldaluk legyen felül. Letakarjuk, a kétszeresére kelesztjük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
a tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk az élesztőt és a cukrot, majd összekeverjük. Mikor már "bugyborékos" a tej, hozzáadjuk a lisztet, a zsírt/vagy a margarint és a kávés kanál...
Elkészítési idő: 1 óraMindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként...
Elkészítési idő:Langyos, cukrozott tejben az élesztőt felfuttatjuk. A hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk, majd fél órát kelni hagyjuk. Közben elkészítjük a krémet. A margarint , a porcukorral...
Elkészítési idő: