menu

Családireceptkönyv.hu

Lapótya – almával töltött fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 2 tojás, csipetnyi só, 4 dl tej, 5 dkg vaj, 4 evőkanál étolaj, 10 dkg cukor. A töltelékbe: 1,5 kg alma, 2 teáskanál őrölt fahéj, 6 evőkanál cukor. A sütéshez étolaj. A tetejére fahéjas porcukor.

Elkészítés:


Két dl langyos tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, míg megkel. A lisztet tálba szitáljuk, beletesszük a puha vajat, az étolajat, a megmaradt cukrot, csipetnyi sót, két tojást, és a megkelt élesztős tejjel elkezdjük dagasztani. Közben apránként a többi tejet is beleöntjük, és simára kidolgozzuk a tésztát. Amikor már szép sima, meglisztezzük, és konyharuhával letakarva fél óráig pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. Az almákat megtisztítjuk, és lereszeljük. Fahéjat, cukrot ízlés szerint adunk hozzá, és összekeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán kézzel széthúzzuk, majd négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepébe egy-egy evőkanál almás tölteléket halmozunk, félbehajtjuk, majd a kis párnácskák széleit gondosan lenyomjuk, nehogy sütés közben kiszökjön a lapótya tartalma.
Forró olajban mindkét oldalán szép pirosra sütjük, és fahéjas porcukorral megszórjuk.

   Lapótya – almával töltött fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sára
Vegán fahéjas csiga
Vegán fahéjas csiga

Preheat your oven to 400F (200C). Line with parchment paper or grease a 9"x 12" baking dish. Make the dough: In a large bowl, whisk together the flour, baking powder, and salt....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamburgerzsemle
Hamburgerzsemle

Mindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Laura
Olasz fonott kalács
Olasz fonott kalács

Dagasztani, keleszteni, majd hat (6) részre osztani és vékonyra kisodorni. Megkenni a vajas krémmel és 3-3 darabot összefonni. A tetejét kenjük meg tojással.

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Viràg kenyér
Viràg kenyér

Az élesztőt a cukorral felfuttatóm.Egy nagyobb tálba a lisztet átszitálom,mélyedés készítek a közepébe és a többi hozzávalókat is hozzárakom a felfuttatót élesztővel,könnyű lágy té...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk