menu

Családireceptkönyv.hu

Lapótya – almával töltött fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 2 tojás, csipetnyi só, 4 dl tej, 5 dkg vaj, 4 evőkanál étolaj, 10 dkg cukor. A töltelékbe: 1,5 kg alma, 2 teáskanál őrölt fahéj, 6 evőkanál cukor. A sütéshez étolaj. A tetejére fahéjas porcukor.

Elkészítés:


Két dl langyos tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, míg megkel. A lisztet tálba szitáljuk, beletesszük a puha vajat, az étolajat, a megmaradt cukrot, csipetnyi sót, két tojást, és a megkelt élesztős tejjel elkezdjük dagasztani. Közben apránként a többi tejet is beleöntjük, és simára kidolgozzuk a tésztát. Amikor már szép sima, meglisztezzük, és konyharuhával letakarva fél óráig pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. Az almákat megtisztítjuk, és lereszeljük. Fahéjat, cukrot ízlés szerint adunk hozzá, és összekeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán kézzel széthúzzuk, majd négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepébe egy-egy evőkanál almás tölteléket halmozunk, félbehajtjuk, majd a kis párnácskák széleit gondosan lenyomjuk, nehogy sütés közben kiszökjön a lapótya tartalma.
Forró olajban mindkét oldalán szép pirosra sütjük, és fahéjas porcukorral megszórjuk.

   Lapótya – almával töltött fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ani
Fahéjas fátyolka
Fahéjas fátyolka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézeskalács
Mézeskalács

Felmelegítjük a mézet a vajjal és félretesszük. Nagyobb tálba mérjük a lisztet és a porcukrot, belekeverjük a szódabikarbónát és a fűszert is. Közepébe ütjük a tojást, beleöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mézes gyümölcskenyér kenyérsütőben
Mézes gyümölcskenyér kenyérsütőben

A kenyérsütőbe először a tejet öntöm, majd a felvert tojást és az apró kockára vágott margarint. Ezután a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot és az olvasztott mézet. A lisztet elke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Fonott turós rud
Fonott turós rud

Az élesztőt a langyos-cukros tejben felfuttatom. Az lisztben elmorzsolom a margarint és hozzáadom az élesztőt és a többi hozzávalót. Sima tésztát gyúrok belőle. Nem kell keleszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk