1/2 kg nutri free mix per pane liszt
1/2 friss élesztő
5 ek. kristálycukor
5 dkg olvasztott margarin + 5 dkg a tetejére
3 dl langyos tej
1 tojás
csipet só
Cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd az összes hozzávalóval jól összedolgozzuk, míg sima, csomómentes tésztát nem kapunk. Még egy kicsit átgyúrjuk lisztezett kézzel, addig hogy ne ragadjon, majd kb 50 percig kelesztjük. Ezután kinyújtjuk, téglalapokat vágunk, megtöltjük, feltekerjük, s a tepsibe egymás mellé tesszük úgy, hogy egymás mellé érjenek. Tetejét az olvasztott margarinnal megkenjük, majd megszórjuk durvára vágott dióval, ezután készre sütjük közepes lángon. Most saját készítésű szilvalekvárt és s.barack-s.dinnye lekvárt használtam
Tegyünk egy bögre meleg tejbe 3 evőkanál lisztet, hagyjuk hűlni majd adjuk hozzá az élesztőt és egy teáskanál cukrot, keverjük össze és hagyjuk kelni meleg helyen amíg a duplájára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagasztógéppel 10 percig dagasztottam a hozzávalókat. Kelesztőtálban 3 órát kelt Kinyújtottam, kiszaggattam. Deszkán még kelt 1 óra 30 percet. Kókuszzsírban sütöttem. Zsírba...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához valókat kenyérsütőgépbe rakjuk (sorrend: tej, olaj, tojás, liszt, só, cukor, élesztő) és a dagasztó programot elindítjuk, ami majd a kelesztést is elvégzi. Ha van a gép...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA diót daráld meg, az almát hámozd meg, magozd ki, és nagy lyukú reszelőn reszeld le. A tojásokat válaszd ketté. Egy tálban keverd habosra a vajat, a cukrot és a tojások sárgáját,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű