Családireceptkönyv.hu

Beigli


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
16 dkg margarin
4 dkg porcukor
2 dkg élesztő
2 tojás sárgája
1dl tej

Töltelék:
25 dkg dió
17 dkg porcukor
5 dkg zsemlemorzsa
Tej

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd pihentetni hagyjuk.

Töltelék:
A hozzávalókat megköspvesztjúk és a tésztára kenjük, felgöngyöljük, tojás sárgával megkenjük. 1 órát pihentetjük megint megkenjük, majd sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
CUKKINIS-CSIRKÉS GALETTE
CUKKINIS-CSIRKÉS GALETTE

A lisztet kimérem, hozzáadom a sót és a kakukkfüvet, majd a nagyobb darabokra szedett hideg vajjal morzsává morzsolom (késes robotgép aranyat ér). Végezetül hozzáadom a tejfölt, és...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
658. Kürtöskalács kifli
658. Kürtöskalács kifli

Az élesztőt langyos tejbe felfuttatjuk az összes hozzávalót összegyúrjuk jól kidolgozzuk géppel 15 perc kb. Egy órát pihen, utána hat felé osztjuk kör alakúra nyújtjuk és 8 felé v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bejgli
Bejgli

A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az éles...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Éva
Expressz mákos bejgli
Expressz mákos bejgli

1. A töltelékhez a tejet felforraljuk a cukorral (közben elkeverjük benne a cukrot). Amikor felforrt a tej, lentebb vesszük a lángot alatta és hozzáadjuk a búzadarát, mellyel 1-2...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk