Családireceptkönyv.hu

Kelt rétes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kelt rétes , ahogy én készítem : 1kg liszt, 7-8 dl tej 1 csomag élesztő / 5dkg/ egy evőkanál cukor , egy tojás , egy evőkanálnyi zsir nem kell felolvasztani , 2 evőkanál tejföl A leírt anyagokból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. , a tejfölt a dagasztás vége felé adjuk hozzá. Jól ki kell dolgozni , kéztől és az edény aljától váljon el a tészta . Kicipózzuk , 2 vagy 3 cipót készítünk. Ez a tészta lágyabb lesz mint a szokásos kelt . Letakarva 30-40 percig kelesztjük , majd lisztezett vászonabroszon kinyújtjuk, . Vigyázz : nagyon vékonyra nem kell nyújtani , arra kell ügyelni, hogy a tészta széleit is vékonyra nyújtsuk . A kinyújtott tésztát olvasztott zsirral , vagy étolajjal meglocsoljuk, darált dióval, mákkal , túróval megszórjuk, / természetesen cukrozott a töltelék , ízesithető , vaniliásc. citrommal, a túróba én rakok mazsolát tejföllel megöntözzük , két oldalról az abrosz segítségével felcsavarjuk, Zsirozott tepsibe rakjuk , legalább 20 percig pihentetjük , majd a tetejét meglocsoljuk zsirral /olajjal/ és tejföllel és sütjük . Tejfölös öntet: 1 egész tojást cukorral és vaniliás cukorral elkeverjük , ne legyen nagyon édes , majd 1 nagy pohár tejföl és annyi tej , hogy önthető legyen .Ha legközelebb készítek

Kelt rétes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Húsvéti kalács/Limara
Húsvéti kalács/Limara

Lehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a s...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fritole olasz fánk
Fritole olasz fánk

A mazsolát legalább egy órára beáztatjuk a pálinkába. A tejet a vajjal és a sóval felforraljuk, majd belekeverjük a citromhéjat és a lisztet, és addig főzzük, míg az edény falától...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós süti (kalács)
Túrós süti (kalács)

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Törjük fel a tojásokat és tegyük külön tálba a fehérjét és külön a sárgáját. Robotgépet használva kavarjuk ki a tojás sárgáját a cukorral, a vajja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk