menu

Családireceptkönyv.hu

Kelt rétes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kelt rétes , ahogy én készítem : 1kg liszt, 7-8 dl tej 1 csomag élesztő / 5dkg/ egy evőkanál cukor , egy tojás , egy evőkanálnyi zsir nem kell felolvasztani , 2 evőkanál tejföl A leírt anyagokból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. , a tejfölt a dagasztás vége felé adjuk hozzá. Jól ki kell dolgozni , kéztől és az edény aljától váljon el a tészta . Kicipózzuk , 2 vagy 3 cipót készítünk. Ez a tészta lágyabb lesz mint a szokásos kelt . Letakarva 30-40 percig kelesztjük , majd lisztezett vászonabroszon kinyújtjuk, . Vigyázz : nagyon vékonyra nem kell nyújtani , arra kell ügyelni, hogy a tészta széleit is vékonyra nyújtsuk . A kinyújtott tésztát olvasztott zsirral , vagy étolajjal meglocsoljuk, darált dióval, mákkal , túróval megszórjuk, / természetesen cukrozott a töltelék , ízesithető , vaniliásc. citrommal, a túróba én rakok mazsolát tejföllel megöntözzük , két oldalról az abrosz segítségével felcsavarjuk, Zsirozott tepsibe rakjuk , legalább 20 percig pihentetjük , majd a tetejét meglocsoljuk zsirral /olajjal/ és tejföllel és sütjük . Tejfölös öntet: 1 egész tojást cukorral és vaniliás cukorral elkeverjük , ne legyen nagyon édes , majd 1 nagy pohár tejföl és annyi tej , hogy önthető legyen .Ha legközelebb készítek

Kelt rétes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
138.Diós kalács virág /mákos
138.Diós kalács virág /mákos

Tej, élesztő, kis cukor fut Liszt, cukor, olaj,tojás, só hozzá az élesztő össze dagaszt 1 óra pihi, átgyúr, oszt 4 fele tölt:dió,cukor vaj /3 fele oszt tészta nyújt 30 cm kör,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Húsvéti kalács
Húsvéti kalács

Lehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Barhesz
Barhesz

1. A lisztet átszitáljuk, és mély tálba öntjük. 2. Hozzáadjuk a kihűlt áttört főtt burgonyát. Jól összekeverjük a liszttel. 3. A liszt közepén mélyedést képezünk, és a lang...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ildikó
Szénhidrátcsökkentett, sajtkrémes Ferdinánd kalács
Szénhidrátcsökkentett, sajtkrémes Ferdinánd kalács

A lisztet és a sót tálba tesszük és elkeverjük. A közepébe készítünk egy mélyedést, amibe beletesszük a tejjel és az 1 tojással+1 tojássárgájával előzőleg elkevert (nem kell felve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk