50 dkg liszt, 5 dkg cukor, 3 dl tej, 1 tojás, 0,5 dl olaj, 1 tasak vaníliás cukor, csipetnyi só, 2,5 dkg élesztő; a töltelékhez: 30 dkg mogyorókrém, 1 tojás; a sütéshez: 7 dl olaj; a tetejére: 10 dkg étcsokoládé, 1 evőkanál olaj
A lisztet dagasztótálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk és beletöltjük a langyos tejet meg a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Ezután hozzáadjuk a tojást, a sót, a vaníliás cukrot és jól megdagasztjuk. Legvégén beledolgozzuk az olajat és letakarva, 40 percig kelni hagyjuk. Ha a tészta megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, fél cm vastagságúra kinyújtjuk és fele részén a szaggatóval megjelöljük a fánkok helyét. Mindegyik kör közepére egy teáskanál mogyorókrémet teszünk és a jelölés mentén kevés felvert tojással körbekenjük a tésztát. A tészta másik felét ráhajtjuk és kiszaggatjuk a fánkokat. Letakarjuk és 30 percig kelni hagyjuk, majd a felforrósított olajban, mindkét felét aranybarnára sütjük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, belekeverjük az olajat és vékony csíkokban a fánkok tetejére csorgatjuk
A tejet meglangyosítom, belekeverem az élesztőt és a cukrot ha a friss élesztővel csinálom , ha a szárítottal akkor azt a liszthez keverem utólag . Hozzákeverem a tojást, lágy vaja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOldjuk fel az élesztőt langyos tejben és öntsük egy tálb a együtt a fele liszttel, cukorral, tojással, olajjal, csipet sóval és a reszelt citromhéjjal. Mixerben kis sebességgel ind...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A kétféle lisztet elkeverem a sóval, mézzel, közben belemorzsolom az élesztőt. A langyos vizet is hozzáöntöm. Ezzel a módszerrel addig dagasztom csak, amíg összeáll a tészta,...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk és a liszttel, a langyos tejjel, a cukorral, a tojások sárgájával, a csipet sóval kalácstésztát dagasztunk. Amikor már elválik a tészta az edény falától, h...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes