menu

Családireceptkönyv.hu

Kakaós napraforgó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g finomliszt
1 tojás
140 g tejföl vagy joghurt
3 evőkanál olvasztott vaj vagy zsír
csipet só
3 evőkanál cukor
kb. 180 ml víz
20 g élesztő
+ olvasztott vaj a kakaós réteg alá

Kakaós töltelék:

3 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor
+ 1 tojás a lekenéshez
jégcukor a díszítéshez

Elkészítés:


A lisztet a dagasztótálba tesszük, egy kis mélyedésbe tesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük a meglangyosított vízzel és hagyjuk 10 percig felfutni. Ha az élesztő felhabzott, hozzátesszük a többi hozzávalót és tésztát dagasztunk, majd egy órát kelesztjük.
Ha a tészta duplájára kelt, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Kelesztés után átgyúrjuk, majd kettévesszük és lisztezett deszkán az egyik tésztát gáztepsi méretű kör alakra nyújtjuk, majd a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Megkenjük olvasztott vajjal és rászórjuk a cukor és kakaó keverékét. A tészta másik szintén ugyanakkorára nyújtjuk és ráborítjuk a kakaós tésztára.
Egy poharat lisztbe mártunk, majd a tészta közepét megnyomjuk vele. Ez lesz a napraforgó közepe.
Egy pizzavágóval felcsíkozzuk a tésztát. Én egy steril ollóval is rásegítettem. :) Majd minden csíkot tetszés kétszer megtekerünk.
Tojássárgával megkenjük a tésztafelületeket és jégcukorral megszórjuk. Kelesztés nélkül 180 fokon kb. 20 perc alatt, szép pirosra sütjük.

Kakaós napraforgó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: emaxa
 kapros dübbencs
kapros dübbencs

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Mákos és diós napsugár kalács
Mákos és diós napsugár kalács

A tésztához 1 dl meglangyosított tejbe szórunk csipet cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, szélére szórjuk a sót, a cukrot, közep...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Császárkalács
Császárkalács

A felfuttatott élesztőt összekeverem a tészta többi hozzávalójával, és a robotgéppel legalább 5 percig dagasztom, majd lefedett tálban kb. 1 órát kelesztem. Ezalatt habosra keve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Mákos csillag
Mákos csillag

Keverjük össze a lisztet a porélesztővel (ha friss élesztőt használunk, akkor a vízmennyiségéből vegyünk el egy kicsit, és abban futtassuk fel). Adjunk hozzá sót, a vizet és gyúrj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk