40 dkg liszt
15 dkg Rama margarin
csipet só
1 teáskanál cukor
1 dl tejföl
1 dkg élesztő (kevés tejben feloldva)
A töltelékhez
15 dkg cukor
2-3 evőkanál tej
20 dkg darált mák, és dió
5 dkg mazsola ízlés szereint
1/2 citrom reszelt héja
1 kanálka baracklekvár
csipet fahéj
A kenéshez
1 tojás
1.A lisztből és a Ramából egy csipet sóval, cukorral, 1 dl tejföllel, valamint a kevés tejben feloldott élesztővel tésztát gyúrunk. Két egyforma cipóra osztjuk, 15 percig pihentetjük letakarva,
2.Elkészítjük a tölteléket: dió- és mák töltelék: külön-külön. 15 dkg cukrot felfőzünk 2-3 evőkanál tejjel, amibe belekeverünk 20 dkg darált mákot, illetve diót, ízlés szerint 5 dkg mazsolát, 1/2 citrom reszelt héját, 1 kanálka baracklekvárt, csipet fahéjat.
3.Egyenként kinyújtuk a tésztát, rákenjük a tölteléket és feltekerjük. 10 percig pihentetjük. Ekkor megkenjük tojássárgával. Újabb 10 perc pihentetés után a lazán felvert tojásfehérjével is megkenjük, villával megszurkáljuk, sütőbe tolva 170 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.
Az élesztőt a tejben a cukorral és egy kevés liszttel felfuttatjuk. A liszteket tálba mérjük és a többi hozzávalóval együtt ruganyos tésztává gyúrjuk. Kevés olajjal lekenjük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA receptet kenyérsütőgépben készítjük el. - Program: édeskenyér - Szín: alap
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsūk elő 180 C-ra. Vajazzuk ki a kuglófformát( kivéve ha szilikont használunk) Először a tojásokat keverjük ki a cukorral, majd adhatjuk hozzá a joghurtot, olajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tej felével az élesztőt kevés cukorral, liszttel kb. 15 perc alatt felfuttatjuk. Az alapanyagokat összegyúrjuk, kivéve az margarint, mert azt utoljára megolvasztva öntjük a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű