menu

Családireceptkönyv.hu

KARÁCSONYI BEIGLI


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
15 dkg Rama margarin
csipet só
1 teáskanál cukor
1 dl tejföl
1 dkg élesztő (kevés tejben feloldva)
A töltelékhez
15 dkg cukor
2-3 evőkanál tej
20 dkg darált mák, és dió
5 dkg mazsola ízlés szereint
1/2 citrom reszelt héja
1 kanálka baracklekvár
csipet fahéj
A kenéshez
1 tojás

Elkészítés:


1.A lisztből és a Ramából egy csipet sóval, cukorral, 1 dl tejföllel, valamint a kevés tejben feloldott élesztővel tésztát gyúrunk. Két egyforma cipóra osztjuk, 15 percig pihentetjük letakarva,
2.Elkészítjük a tölteléket: dió- és mák töltelék: külön-külön. 15 dkg cukrot felfőzünk 2-3 evőkanál tejjel, amibe belekeverünk 20 dkg darált mákot, illetve diót, ízlés szerint 5 dkg mazsolát, 1/2 citrom reszelt héját, 1 kanálka baracklekvárt, csipet fahéjat.
3.Egyenként kinyújtuk a tésztát, rákenjük a tölteléket és feltekerjük. 10 percig pihentetjük. Ekkor megkenjük tojássárgával. Újabb 10 perc pihentetés után a lazán felvert tojásfehérjével is megkenjük, villával megszurkáljuk, sütőbe tolva 170 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.

KARÁCSONYI BEIGLI

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Fonott kalács (NagyIstván)
Fonott kalács (NagyIstván)

Az összetevőket alaposan összedolgozzuk, duplájára kelesztjük és 200-210 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Petra
Bejgli
Bejgli

Az élesztőt a meglangyosított tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, elmorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajjal, hozzáadjuk a csipet sót, a felvert tojást és a fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Melinda
tokos brauni
tokos brauni

A vajat és a csokit összeolvasztjuk. Egy tálban habosra keverjük a tojásokat a cukrokkal. Ha a csokis massza lehűlt, belekeverjük a tojásos masszát, majd a liszte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Svéd fűszeres kalács
Svéd fűszeres kalács

Az élesztőt ½ dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk. A liszteket átszitáljuk, csipetnyi sóval ízesítjük és folyamatosan keverjük robotgéppel. Közben adjuk hozzá az olvasztott v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk