Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Turós tekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



500 g liszt,
250 ml tej,
100 g vaj,
2 evőkanál cukor,
30 g élesztő,
egy csipet só.

Hozzávalók a töltelékhez:

500 g tehén túró,
4 evőkanál cukor,
1 db tojás.

Elkészítés:


Melegítsük meg a tejet, tegyük bele a cukrot és az élesztőt, hagyjuk 20 percet állni. A lisztet szitáljuk egy tálba, öntsük hozzá az élesztős tejet, beletesszük a puha vajat is és jól össze dolgozzuk. Az így kapott tésztát két részre osztjuk (mert a végén két rudat készítünk belőle) és mindkét részt kinyújtjuk 1-2 cm vastagságúra.

Elkészítjük a tölteléket: a túrót kikavarjuk a cukorral és a tojással, rátesszük a kinyújtott tészta közepére. A tészta széleit ferdén 2 centinként bevagdossuk a töltelékig és addig hajtjuk a széleket még el nem fogy (ráhatjuk), így olyan lesz mintha fonatos lenne (nem kell tekerni). A töltelék fölött pedig a széleket jól lenyomkodjuk, letakarjuk és hagyjuk még 15-20 percet kelni, utána tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgájával és megszórjuk cukorral, ízlés szerint. Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük, amikor a tészta szép piros, el is készült.

Turós tekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fatörzs kifli
Fatörzs kifli

A tejet meglangyosítom, elkeverek benne egy tk lisztet, egy tk cukrot, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. Amikor az élesztő felfutott, a többi hozzávalóval együtt, a k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fátyolka
Fátyolka

A tejet , 5 dkg Rámát, evőkanálnyi kristálycukrot felmelegítjük a mikróban. Mikor már meleg,(de nem forró) Hozzáöntjük a liszt, só, tojás, porélesztő keverékhez. Kidolgozás után 40...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós és diós fonottkalács
Kakaós és diós fonottkalács

A lisztet kimérjük. Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk. Lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Duplájára kelesztjük. 2egyforma részr...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar fahéjas nyitott kalács
fahéjas nyitott kalács

Az élesztőt a cukorral meleg tejben felfuttatjuk. A liszt közepébe mélyedést csinálunk, abba beletesszük a sót, a tojásokat, a vajat, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk