Családireceptkönyv.hu

Kakaós - diós fonat


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tésztához:
15 dkg túró
7 dkg porcukor
1 tojás
csipet só
6 evőkanál olaj
25 dkg sima liszt
2 teáskanál sütőpor

Töltelékhez:
2 tojásfehérje
6 csapott evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint)
4 csapott evőkanál darált dió
1 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor

Tetejére:
1 tojássárgája
1 teáskanál tej
1 teáskanál kristálycukor

Elkészítés:


1. A túrót keverjük össze a cukorral, a tojással, a csipet sóval és az olajjal.
2. A lisztet szitáljuk át és keverjük el a sütőporral, majd adjuk a felét a túrós masszához. Keverjük össze, majd adjuk hozzá a maradék lisztet is és addig gyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Gömböt formálunk belőle és letakarva pihentetjük 10 percig.
3. A töltelékhez verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, adjuk hozzá a porcukrot, darált diót és kakaóport - jól összekeverjük.
4. A tésztát kinyújtjuk kb. 40x35 cm-es téglalappá, megkenjük a töltelékkel egyenletesen, majd feltekerjük, mint a piskótatekercset. Hosszában kettévágjuk a hengert, és a vágást felfelé fordítva összefonjuk a tésztát. A két szélét nyomkodjuk össze. Sütőpapíros tepsire helyezzük, és lekenjük a tetejét a tojássárgája-tej-cukor keverékével.

Trükkök, tippek, praktikák:


Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Hagyományos sütőben 200 fokon.

Kakaós - diós fonat

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Kakaós foszlós kalács
Kakaós foszlós kalács

A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt (kb. 15 perc alatt). A többi hozzávaló összekeverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt. Lágy tésztát kapunk, amit letakarva a duplájára kelesztü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Diós kalács
Diós kalács

Elkészítés: 1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépben bedagasztjuk, majd a kikapcsolt gépben duplájára kelesztjük. Kézi dagasztásnál a szokásos módon járunk el, majd egy tálb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kalácsmuffin
Kalácsmuffin

1. A langyos tejben futtassuk fel az élesztőt a cukor felével. 2. A lisztet szitáljuk át és adjuk hozzá a maradék cukrot,sót és keverjük el.Az aromát,citrom héjat és a tojások sár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Foszlós, fonott briós
Foszlós, fonott briós

1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízben és hozzákeverjük a lisztet. Jól összedolgozzuk és 1-2 órát pihentetjük. Ezalatt előkészítjük a többi hozzávalót, hogy szoba-hőmérséklet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk