50 dkg sima liszt
4 dkg élesztő
3 evőkanál porcukor
1 mokkáskanál só
3-4 dl langyos tej
2 ek olaj
Töltelék:
5 dkg olvasztott vaj
8-8 ek. darált mák és porcukor
Aki szereti, rakhat bele vaníliás cukrot és reszelt citromhéjat is....
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrunk. Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros-langyos tejben. Mindent hozzáadva közepesen lágy tésztát készítünk. Jól kidagasztjuk, liszttel meghintjük, letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Mikor megkelt, lisztezett lapon, kb. 30x40 lappá, nyújtjuk. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, rászórjuk a mák és a porcukor keverékét. Feltekerjük, koszorúba hajtjuk és kb.2-3 ujjnyi vastagon, bevagdossuk, a szeleteket kifordítjuk. Tojássárgájával lekenjük, forró sütőben pirosra sütjük.
A tészta elkészítése : az élesztőt kevés langyos tejjel futassuk fel, és a hozzávalókból dagasszunk egy lágy tésztát. Kb. fél órát kelesszük. A krém elkészítése : 25 dkg margar...
Elkészítési idő: 1óra~A folyékony majd a száraz összetevőket is a kenyérsütő üstjébe mérem, lágyabb de nem ragacsos tésztát dagasztok, 30 percig hagyom kelni, fedeles tálban. ~Deszkára borítom, megf...
Elkészítési idő:Elkészítése: Langyos tejben/kb 1 dl/feloldom a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom. Egy tálba szórom a lisztet és egy mélyedést csinálok a közepébe, amibe belete...
Elkészítési idő: