Családireceptkönyv.hu

Omlós házi diós kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

50 dkg sima liszt
30 dkg margarin
1 tojássárgája
tejföl

Töltelék:

25 dkg darált dió
12 dkg porcukor
pici fahéj
kevés tej

Elkészítés:


A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakítjuk. Sütése: előmelegített sütőben 15-20 perc takarékláng. Porcukorba forgatva fogyasztjuk.

Omlós házi diós kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dani
Mézeskalács 2
Mézeskalács 2

Az összetevőket berakjuk egy tálba, összegyúrjuk, és pihentetés nélkül azonnal nyújtjuk, szaggatjuk, és 5-10 percig sütjük 175 fokon. Figyelgetni kell, nagyon hamar elkészül. Ha mo...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kürtőskalács recept
Kürtőskalács recept

Elkészítés 1 Gyűjtsünk össze annyi sörös dobozt, amennyi kürtöskalácsot készítünk. Lemosás után szárítsuk ki őket. Elég nagyra hagyva vágjunk alufóliát, hogy mindenhol betudjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
70.Kalács töltött
70.Kalács töltött

A töltelékhez ledaráljuk a sonkát, adunk hozzá kevés tejfölt, mustárt, sót, borsot, finomra aprított hagymát, reszelt sajtot. A dagasztógép táljába készítjük az összes hozzával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Kelt kuglóf
Kelt kuglóf

A lisztet egy tálba öntjük, ráöntjük a tejet, erre morzsoljuk az élesztőt, az élesztőre a porcukrot és az olvasztott margarint, majd a tojást. A tésztát jól kidolgozzuk, ketté v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk