Családireceptkönyv.hu

Omlós házi diós kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

50 dkg sima liszt
30 dkg margarin
1 tojássárgája
tejföl

Töltelék:

25 dkg darált dió
12 dkg porcukor
pici fahéj
kevés tej

Elkészítés:


A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakítjuk. Sütése: előmelegített sütőben 15-20 perc takarékláng. Porcukorba forgatva fogyasztjuk.

Omlós házi diós kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyöngyi
Túrós -áfonyás kuglóf
Túrós -áfonyás kuglóf

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fonott kalács Szantertől.....
Fonott kalács Szantertől.....

A formázott tésztánkat 2x 20-25 percig kelesztjük,és 2x lekenjük az egész tojással.Kelesztés után 190c-os sütőben a szép,kívánt szín eléréséig sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Villámkalács
Villámkalács

Lemérünk 1/2 kg lisztet. Elveszünk belőle 3 evőkanállal, és két evőkanál olvasztott vajjal, vagy olajjal, 1 egész tojással, 3 evőkanál cukorral, 20 g élesztővel és egy bögre tejjel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk