Hozzávalók:
50 dkg sima liszt
30 dkg margarin
1 tojássárgája
tejföl
só
Töltelék:
25 dkg darált dió
12 dkg porcukor
pici fahéj
kevés tej
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakítjuk. Sütése: előmelegített sütőben 15-20 perc takarékláng. Porcukorba forgatva fogyasztjuk.
1.A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a porcukorral habosra verjük robotgép segítségével, majd hozzáadjuk a vizet és a Rama margarint. 2.A sütőport hozzáadjuk a liszthez, majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztát előző este készítjük el. A lisztet deszkán elmorzsoljuk a vajjal, rászórjuk a porcukrot és a csipet sót. A tejfölt meglangyosítjuk, beletördeljük és elkeverjük benne az é...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Nehézlink
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejben morzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá egy csipet cukrot és 10 perc alatt felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot,a tojások sárgáját, az o...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes