Családireceptkönyv.hu

Ferdinánd tekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta hozzávalói:
50 dkg finomliszt
3 db tojássárgája
4 dkg vaj...
2 dkg élesztő
2 dl tej
3 ek cukor
1 csipet só
A töltelékhez
15 dkg vaj (friss)
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor (vagy 1 vaníliarúd)
A locsoláshoz
1 csomag vaníliás cukor (vagy 1 vaníliarúd)
2 ek cukor (ízlés szerint)
1.5 habtejszín

Elkészítés:


A hozzávalókból tésztát dagasztani, keleszteni, ujjnyi vastagra kinyújtani. Megkenni a cukros vajjal, feltekerni, kb.2 cm vastagra szeletelni és míg bemelegszik a Sütő, újra keleszteni. Mikor kezd a tészta pirulni, meglocsolni a cukros tejszínnel. Nekem nem volt itthon tejszín, a tejjel ugyanolyan finom lett! 180 fokon sütöttem 25- 30 percig.

Ferdinánd tekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Habos, diós kifli
Habos, diós kifli

A tésztához a lisztet, a puha vajat, a porcukrot, a tojások sárgáit egy tálba tesszük. Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsoljuk a tejbe, hozzáöntjük a már előkészített...

Elkészítési idő: 1óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
Lapótya – almával töltött fánk
Lapótya – almával töltött fánk

Két dl langyos tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, míg megkel. A lisztet tálba szitáljuk, beletesszük a puha vajat, az étolajat, a megmarad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Macskaszem
Macskaszem

Először tésztát gyúrunk a megadott hozzávalókból, melyet 3 egyenlő részre osztunk. Az egyik darabot, lisztezett nyújtódeszkán téglalap alakúra és lehetőleg jó vékonyra nyújtunk. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk