menu

Családireceptkönyv.hu

Narancsos-csokoládés fonott kalács


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 1 csipet só, 5 dkg cukor, 2 dkg friss élesztő, 2,2 dl langyos víz, 1 egész tojás, 1/2 dl olaj, 1 narancs reszelt héja

A töltelékhez:
10 dkg étcsokoládé, 6 dkg vaj, 1 evőkanál keserű kakaópor, 2 evőkanál cukor

A tálaláshoz:
porcukor

Elkészítés:


A lisztet a dagasztógép üstjébe szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk. Beleöntjük a vizet, az élesztőt belemorzsoljuk, rászórunk egy kevés cukrot. Az ujjunkkal összekeverjük, kevés lisztet húzunk rá a tál széléről, és 10 perc alatt az élesztőt felfuttatjuk. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és alaposan kidagasztjuk. Letakarva 1 órát pihentetjük.
Mielőtt a tésztát kinyújtanánk, elkészítjük a tölteléket. A csokoládét és a vajat mikrohullámú sütőben vagy vízgőz fölött megolvasztjuk. Belekeverjük a kakaóport meg a cukrot, és sima masszává keverjük.
Amikor a tészta megkelt, deszkára borítjuk. Kettévesszük, és nagy, vékony téglalapokká nyújtjuk. Ezt úgy tudjuk elérni, hogy a deszkát nyújtás előtt nagyon vékonyan lekenjük olajjal, így nem fog visszaugrani a tészta. Ha kész az első lap, a töltelék felét széles pengéjű késsel elkenjük rajta, majd feltekerjük. A másik lappal ugyanígy járunk el. Letakarva 10 percet pihentetjük. Ez idő alatt a töltelék megköt kissé, és könnyebb lesz a tésztával dolgozni. Mindkét rudat hosszában kettévágjuk, és a vágással felfelé helyezzük el, kettőt-kettőt egymásra, kereszt alakban. Körben haladva, egyesével a szálakat kör alakúra fonjuk. A kalácstésztát sütőpapírral bélelt tepsire emeljük. 160 fokon 20 percig sütjük, vagy amíg szép barnára nem sül. Porcukorral tálaljuk.

Narancsos-csokoládés fonott kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zoltán
Sós fonott kalács, ahogy szabi a pék készíti
Sós fonott kalács, ahogy szabi a pék készíti

A vizet, a tejet és az élesztőt elkevertetjük a tojással a dagasztó üstben. Hozzáadjuk a lisztet, a cukrot és a sót, majd két percet dagasztjuk közepes fokozaton. Hozzácsipkedjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Fonott kalács
Fonott kalács

1. A tésztához langyosítsd meg a tejet, tedd bele a vaníliás cukrot, morzsold bele az élesztőt. 2. Egy nagy tálban keverj el 45 dkg lisztet, egy csipetnyi sóval, egy egész tojá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Magdi
Könnyū foszlós kalács
Könnyū foszlós kalács

A tejet meglangyosítom, teszek bele egy kanál cukrot és belemorzsolom az élesztőt. Egy kelesztőtálba szitálom a lisztet, hozzáadom a cukrot, tojást, csipet sót, olvasztott, de nem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Túrós táska, lekváros kifli
Túrós táska, lekváros kifli

Az élesztőt kis langyos cukorozott tejben felfuttatjuk, majd az összes hozzávalóval jól kidagasztjuk. Lisztezett szilikon lapon átgyúrjuk még, kis liszet vett még fel, épp hogy ne...

Elkészítési idő: 2-2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk