Mező Éva Ihász Józsefné 2017. január 4. 8:44
Egy kovászos kuglóf sült ma reggel. Tegnap reggel frissen fölözött tejszínnel előtésztát csináltam. Délután 4 órakor tejjel dagasztottam. 50 dkg liszt aminek a fele tk. alakor. 3 ek. xilit, 15 dkg vaj /szobahőmérsékletű/ még kevés tej, 2 tojás, citromhéj. A kakaót most elhagytam. Pici só. Háromszor megmozgattam majd ment a kivajazott formába 6 fokba a kamrába. Éjjel 1 órakor visszahoztam a konyhába és 7 órakor 200 fokos sütőben 50 percet sült. Még langyos volt mikor megvágtam. Nagyon puha. Azt hiszem most már én uralom a kovászt.
Az élesztőt langyos tejbe felfuttatjuk az összes hozzávalót összegyúrjuk jól kidolgozzuk géppel 15 perc kb. Egy órát pihen, utána hat felé osztjuk kör alakúra nyújtjuk és 8 felé v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nappal korábban a marék mazsolát egy csészében áztasd be a rumba (vagy az aromába/gyümölcslébe) és adj hozzá 2 kanál meleg vizet. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, nád...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesDagasztani, keleszteni, majd hat (6) részre osztani és vékonyra kisodorni. Megkenni a vajas krémmel és 3-3 darabot összefonni. A tetejét kenjük meg tojással.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű