Mező Éva Ihász Józsefné 2017. január 4. 8:44
Egy kovászos kuglóf sült ma reggel. Tegnap reggel frissen fölözött tejszínnel előtésztát csináltam. Délután 4 órakor tejjel dagasztottam. 50 dkg liszt aminek a fele tk. alakor. 3 ek. xilit, 15 dkg vaj /szobahőmérsékletű/ még kevés tej, 2 tojás, citromhéj. A kakaót most elhagytam. Pici só. Háromszor megmozgattam majd ment a kivajazott formába 6 fokba a kamrába. Éjjel 1 órakor visszahoztam a konyhába és 7 órakor 200 fokos sütőben 50 percet sült. Még langyos volt mikor megvágtam. Nagyon puha. Azt hiszem most már én uralom a kovászt.
A 250 g vajat a mélyhűtőbe teszem. Langyos tejben elkeverek 1 teáskanál kristálycukrot, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. Kimérem és átszitálom a lisztet. Elkeverem b...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTálba öntjük a lisztet, a porcukrot, elkeverjük, közepébe mélyedést készítünk, hozzáadjuk a langyos tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük benne. 10 perc alatt felfutta...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElső lépésként a vajat olvasztom meg, és kicsit félrerakom hűlni. Majd jöhet az élesztős rész. Az elmorzsolt élesztőt 1 evőkanál liszttel, és 1 ek cukorral egy kis tálba szórt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél deciliter langyos tejhez adjunk hozzá 1 tk cukrot majd morzsoljuk bele az élesztőt és 1-2 evőkanál lisztet is szórjunk rá. Tegyük félre nagyjából 15 percre, amíg szépen felfut....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes