5 db tojás
30 dkg cukor
1 dl víz
1 dl napraforgó olaj
30 dkg finomliszt
1 tk sütőpor
50 dkg meggy (magozott)
A sütőt előmelegítjük 180 fokra (nem légkeverés!).
Kivajazzuk-lisztezzük a tepsit.
A tojássárgákat szétválasztjuk a fehérjétől. A sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük az olajat és a vizet, majd a sütőporos lisztet.
Egy csipet sóval felverjük a tojásfehérjét és az előző tésztával óvatosan elkeverjük.
Tepsibe öntjük és beledobáljuk a meggyet.
Tűpróbáig sütjük.
A fenti hozzávalókból 10 perc alatt szép sima tésztát dagasztunk. Lehet géppel, de én kézzel csináltam. Kiolajozott edényben 1 órát kelesztjük, majd belehelyezzük a tepsibe. A...
Elkészítési idő: 100 percA felfuttatott élesztőt összekeverem a tészta többi hozzávalójával, és a robotgéppel legalább 5 percig dagasztom, majd lefedett tálban kb. 1 órát kelesztem. Ezalatt habosra keve...
Elkészítési idő:Elkészítése: Az élesztőt felfuttatjuk 1 kanál porcukor és 2 dl langyos tej keverékében. Lisztet a hozzávalókkal összekeverjük, a végén hozzáadjuk az élesztős tejet, és az olvaszto...
Elkészítési idő: