menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyes pite


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6-8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 db tojás
30 dkg cukor
1 dl víz
1 dl napraforgó olaj
30 dkg finomliszt
1 tk sütőpor
50 dkg meggy (magozott)

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 180 fokra (nem légkeverés!).
Kivajazzuk-lisztezzük a tepsit.
A tojássárgákat szétválasztjuk a fehérjétől. A sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük az olajat és a vizet, majd a sütőporos lisztet.
Egy csipet sóval felverjük a tojásfehérjét és az előző tésztával óvatosan elkeverjük.
Tepsibe öntjük és beledobáljuk a meggyet.
Tűpróbáig sütjük.

Meggyes pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Foszlós kalács
Foszlós kalács

Állítólag az igazi kalácsot nem szabad géppel dagasztani. Nagynéném erre csak annyit mondott indokként, hogy régen sem volt gép. Szóval kézzel. Első lépésként a vajat olvasztottam...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sándorné
Fonott kalács
Fonott kalács

A felfutatott élesztőt összegyúrom a többi hozzávalóval. Letakarva a kétszeresére kelesztem, Két részre osztom, a részeket pedig háromba, összefonom, és tetszés szerinti formába ra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött kalács
Töltött kalács

Tegyünk egy bögre meleg tejbe 3 evőkanál lisztet, hagyjuk hűlni majd adjuk hozzá az élesztőt és egy teáskanál cukrot, keverjük össze és hagyjuk kelni meleg helyen amíg a duplájára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tízperces kuglóf
Tízperces kuglóf

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a porcukorral, beletesszük a tejet, meg az olajat. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a sót és a vaníliás cukrot, és ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk