5 db tojás
30 dkg cukor
1 dl víz
1 dl napraforgó olaj
30 dkg finomliszt
1 tk sütőpor
50 dkg meggy (magozott)
A sütőt előmelegítjük 180 fokra (nem légkeverés!).
Kivajazzuk-lisztezzük a tepsit.
A tojássárgákat szétválasztjuk a fehérjétől. A sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük az olajat és a vizet, majd a sütőporos lisztet.
Egy csipet sóval felverjük a tojásfehérjét és az előző tésztával óvatosan elkeverjük.
Tepsibe öntjük és beledobáljuk a meggyet.
Tűpróbáig sütjük.
1. A vaj és a mazsola kivételével a hozzávalókat összedagasztjuk, majd lassan hozzáöntjük az olvasztott vajat és belekeverjük a mazsolát. 2. Duplájára kelesztjük, három rudat f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá két evőkanál lisztet egy teáskanál cukrot, összekeverjük, majd a tetejére is szórunk pici lisztet. Míg felfut, összeállítjuk a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy közepes méretű kuglóf formát kikenünk zsírral. Az aljára vaj szeleteket vagdossuk, meghintjük a mandulával, félretesszük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A puha vaj...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól kidagasztani, a tészta felét kivesszük. A másik felébe beledagasztunk 2 ek. kakaóport és néhány evőkanál tejet. A két tésztából egy-egy cipót formázunk és letaka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű