Recept (710 grammos kalácshoz):
Tészta hozzávalói:
110g. Szafi Fitt CH csökkentő lisztkeverék
10g. Szafi Fitt bambuszrostliszt
2g. himalája só
10g. Szafi Fitt negyedannyi édesítő
4g. szódabikarbóna
2db. M-es tojás
4db. M-es tojásfehérje
20g. kókuszolaj
140g. víz
Töltelék hozzávalói.
100g. főtt sonka
3 tk. reszelt torma
4db. főtt tojás
1db. tojás sárgája
Tészta elkészítése:
Külön edényben elvegyítjük a száraz és folyékony alapanyagokat, majd egybeöntjük és összegyúrjuk őket.
Míg előkészítjük a tölteléket, pihentetjük a tésztát.
Töltelék előkészítése:
A tormát lereszeljük és elkavarunk benne 1 db.tojás sárgáját.
A főtt tojásokat 4 db.-ra vágjuk.
A sonkát 0,5cm.-esre felcsíkozzuk.
Összeállítás:
A tésztát bambuszrostlisztes felületen átgyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk.
Mindegyikből egy 29*10cm.-es lapot nyújtunk. A közepét megkenjük a tojássárgás tormával, egy sorban rárakjuk a sonkadarabokat, végül a negyedbe vágott tojást.
Ezután egymásra hajtjuk a tésztaszéleket és összenyomkodjuk.
Miután mindhárom tésztát megtöltöttük, hármas fonással összefonjuk, tojással lekenjük a tetejét és sütőpapírral belet tepsibe rakjuk.
Sütés:
Előmelegített, 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 55 perc.
Az egész kalács tésztájának tápértéke, töltelék nélkül:
462,2 Kcal.
30 g. fehérje
36 g. zsír
5 g. ch.
Éhezésmentes karcsúság Szafival
1. A tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a maradék cukorral + sóval, majd a tojással, vajjal, joghurttal is. Hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos cukros tejben az élesztőt felfutattjuk, majd összekeverjük a tésztához valókat, és nyújtaható tésztává dolgozzuk. 6 cipót formázunk. A töltelékhez valókat összekeverjük....
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a hozzávalókkal összegyúrjuk, és addig kelesztjük, míg kétszeresére nő. Ezután kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, és csíkokra vágjuk. A formáka...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt 1 dl tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, a cukrokat, a felfutott élesztőt, a tojássárgájával elkevert ru...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű