Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Szénhidrátszegény húsvéti kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Recept (710 grammos kalácshoz):

Tészta hozzávalói:
110g. Szafi Fitt CH csökkentő lisztkeverék
10g. Szafi Fitt bambuszrostliszt
2g. himalája só
10g. Szafi Fitt negyedannyi édesítő
4g. szódabikarbóna
2db. M-es tojás
4db. M-es tojásfehérje
20g. kókuszolaj
140g. víz

Töltelék hozzávalói.
100g. főtt sonka
3 tk. reszelt torma
4db. főtt tojás
1db. tojás sárgája

Elkészítés:


Tészta elkészítése:
Külön edényben elvegyítjük a száraz és folyékony alapanyagokat, majd egybeöntjük és összegyúrjuk őket.
Míg előkészítjük a tölteléket, pihentetjük a tésztát.

Töltelék előkészítése:
A tormát lereszeljük és elkavarunk benne 1 db.tojás sárgáját.
A főtt tojásokat 4 db.-ra vágjuk.
A sonkát 0,5cm.-esre felcsíkozzuk.

Összeállítás:
A tésztát bambuszrostlisztes felületen átgyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk.
Mindegyikből egy 29*10cm.-es lapot nyújtunk. A közepét megkenjük a tojássárgás tormával, egy sorban rárakjuk a sonkadarabokat, végül a negyedbe vágott tojást.

Ezután egymásra hajtjuk a tésztaszéleket és összenyomkodjuk.

Miután mindhárom tésztát megtöltöttük, hármas fonással összefonjuk, tojással lekenjük a tetejét és sütőpapírral belet tepsibe rakjuk.

Sütés:
Előmelegített, 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 55 perc.

Az egész kalács tésztájának tápértéke, töltelék nélkül:
462,2 Kcal.
30 g. fehérje
36 g. zsír
5 g. ch.

Trükkök, tippek, praktikák:


Éhezésmentes karcsúság Szafival

Szénhidrátszegény húsvéti kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Evelin
Mézeskalács
Mézeskalács

A lisztet és a porcukrot szitáld egy tálba, mérd ki hozzá a fahéjat, a szegfűszeget és a szódabikarbónát is, add hozzá a sót. A mézet állítsd forró vízbe, amíg nem használod fel. A...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Spirálos márvány tekercs
Spirálos márvány tekercs

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, élesztőt és a vajat. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a tojássárgákat. A lisztes keverékhez hozzáöntjük a tojásos tejet, szé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Hokkaido kalács
Hokkaido kalács

dagasztatom be a tésztát, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem. Kiborítom, 4 egyforma darabba vágom. Hosszú, keskeny csíkokat nyújtok belőle, megszórom csokilencsével és aszaltá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Márti
Meggyes bukta
Meggyes bukta

Először a kelt tésztát készítjük el. Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. Ezután a liszttel, a vajjal, a csipet sóval és annyi langyos tejjel, amennyi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk