menu

Családireceptkönyv.hu

Szénhidrátszegény húsvéti kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Recept (710 grammos kalácshoz):

Tészta hozzávalói:
110g. Szafi Fitt CH csökkentő lisztkeverék
10g. Szafi Fitt bambuszrostliszt
2g. himalája só
10g. Szafi Fitt negyedannyi édesítő
4g. szódabikarbóna
2db. M-es tojás
4db. M-es tojásfehérje
20g. kókuszolaj
140g. víz

Töltelék hozzávalói.
100g. főtt sonka
3 tk. reszelt torma
4db. főtt tojás
1db. tojás sárgája

Elkészítés:


Tészta elkészítése:
Külön edényben elvegyítjük a száraz és folyékony alapanyagokat, majd egybeöntjük és összegyúrjuk őket.
Míg előkészítjük a tölteléket, pihentetjük a tésztát.

Töltelék előkészítése:
A tormát lereszeljük és elkavarunk benne 1 db.tojás sárgáját.
A főtt tojásokat 4 db.-ra vágjuk.
A sonkát 0,5cm.-esre felcsíkozzuk.

Összeállítás:
A tésztát bambuszrostlisztes felületen átgyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk.
Mindegyikből egy 29*10cm.-es lapot nyújtunk. A közepét megkenjük a tojássárgás tormával, egy sorban rárakjuk a sonkadarabokat, végül a negyedbe vágott tojást.

Ezután egymásra hajtjuk a tésztaszéleket és összenyomkodjuk.

Miután mindhárom tésztát megtöltöttük, hármas fonással összefonjuk, tojással lekenjük a tetejét és sütőpapírral belet tepsibe rakjuk.

Sütés:
Előmelegített, 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 55 perc.

Az egész kalács tésztájának tápértéke, töltelék nélkül:
462,2 Kcal.
30 g. fehérje
36 g. zsír
5 g. ch.

Trükkök, tippek, praktikák:


Éhezésmentes karcsúság Szafival

Szénhidrátszegény húsvéti kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Cifra kalács
Cifra kalács

1. A tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a maradék cukorral + sóval, majd a tojással, vajjal, joghurttal is. Hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis fonott kalács
Csokis fonott kalács

A langyos cukros tejben az élesztőt felfutattjuk, majd összekeverjük a tésztához valókat, és nyújtaható tésztává dolgozzuk. 6 cipót formázunk. A töltelékhez valókat összekeverjük....

Elkészítési idő: 1 h
Nehézség: Közepes
share
Írta: Márti
Kürtőskalács
Kürtőskalács

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a hozzávalókkal összegyúrjuk, és addig kelesztjük, míg kétszeresére nő. Ezután kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, és csíkokra vágjuk. A formáka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Aszaltszilvás narancsos kalács
Aszaltszilvás narancsos kalács

Az élesztőt 1 dl tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, a cukrokat, a felfutott élesztőt, a tojássárgájával elkevert ru...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk