Családireceptkönyv.hu

Rugelach


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:

1 kg liszt
csipet só
2 tojás
10 dkg cukor
15 dkg margarin (vajjal is lehet készíteni)
5 dkg élesztő
4-5 dl víz

A hajtogatáshoz
25 dkg margarin (vaj)

A töltelékhez
1 kg piskótamorzsa
25 dkg kristálycukor
7 dkg kakaó
25 dkg sűrű csokoládékrém
víz

Elkészítés:


Először elkészítjük a tésztát. A lisztet elkeverjük a cukorral és a csipet sóval, hozzámorzsoljuk a margarint (vajat) és az élesztőt, a tojásokat, hozzáöntjük a vizet, és tésztát gyúrunk. Amikor elkészült egy lisztezett vágódeszkára borítjuk, kis téglalapra nyújtjuk, majd a közepébe tesszük a 25 dkg margarint (vajat) és ráhajtjuk a széleit, fóliába csomagoljuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük. Miután kivettük a hűtőből, kinyújtjuk és hajtogatjuk, majd pihentetjük. Legalább 4 szer szükséges hajtogatni, hogy igazi, leveles tésztánk legyen. Ezután ismét téglalap formára nyújtjuk, és a tészta egyik felére rákenjük a tölteléket, majd a másik felét ráhajtjuk a töltelékes részre. Vékonyra nyújtjuk a tésztánkat úgy, hogy a töltelék a két tésztalap között maradjon. A kinyújtott tésztából kis téglalapokat vágunk, melyet átlósan is félbevágunk, így két háromszöget kapunk, melyeket a szélesebb végénél fogva feltekerünk, mint a croissant. Tepsibe tesszük, és előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

Töltelék elkészítése: a piskótamorzsát összekeverjük a cukorral, a kakaóval, a csokoládékrémmel és annyi vizet adunk hozzá, hogy kekszgolyó massza sűrűségű legyen.

Rugelach

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Amália
Mákos tekercs
Mákos tekercs

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Lisztezett felületen két vékony lapot nyújtunk belőle. Megkenjük a töltelékkel mind a két lapot és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Kovászos túrós bejgli mákos és diós töltelékkel
Kovászos túrós bejgli mákos és diós töltelékkel

A tészta hozzávalóit összegyúrom, hűtőben pihentetem 5 órát. Négy darabba vágom a tésztát és egyenként téglalap alakúra kinyújtom úgy hogy a hosszabbik oldala a tepsi hossza legye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: emaxa
Isteni mákos kalács
Isteni mákos kalács

A tejben felolvasztjuk a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beletesszük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd hozzáöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mákos kalács
Mákos kalács

Tészta: A tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk