Tészta:
1 kg liszt
csipet só
2 tojás
10 dkg cukor
15 dkg margarin (vajjal is lehet készíteni)
5 dkg élesztő
4-5 dl víz
A hajtogatáshoz
25 dkg margarin (vaj)
A töltelékhez
1 kg piskótamorzsa
25 dkg kristálycukor
7 dkg kakaó
25 dkg sűrű csokoládékrém
víz
Először elkészítjük a tésztát. A lisztet elkeverjük a cukorral és a csipet sóval, hozzámorzsoljuk a margarint (vajat) és az élesztőt, a tojásokat, hozzáöntjük a vizet, és tésztát gyúrunk. Amikor elkészült egy lisztezett vágódeszkára borítjuk, kis téglalapra nyújtjuk, majd a közepébe tesszük a 25 dkg margarint (vajat) és ráhajtjuk a széleit, fóliába csomagoljuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük. Miután kivettük a hűtőből, kinyújtjuk és hajtogatjuk, majd pihentetjük. Legalább 4 szer szükséges hajtogatni, hogy igazi, leveles tésztánk legyen. Ezután ismét téglalap formára nyújtjuk, és a tészta egyik felére rákenjük a tölteléket, majd a másik felét ráhajtjuk a töltelékes részre. Vékonyra nyújtjuk a tésztánkat úgy, hogy a töltelék a két tésztalap között maradjon. A kinyújtott tésztából kis téglalapokat vágunk, melyet átlósan is félbevágunk, így két háromszöget kapunk, melyeket a szélesebb végénél fogva feltekerünk, mint a croissant. Tepsibe tesszük, és előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Töltelék elkészítése: a piskótamorzsát összekeverjük a cukorral, a kakaóval, a csokoládékrémmel és annyi vizet adunk hozzá, hogy kekszgolyó massza sűrűségű legyen.
30x25 cm-es tepsi .Felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük, összekeverjük. Ráöntjük a tojásokat, majd az olvasztott vajat, és a tejben felfuttat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta hozzávalóit összedolgozzuk téglalap alakúra nyújtjuk az egyik felét vékonyabbra arra csurgatunk 2 ek mézet a másik felét megkenjük tojással megszórjuk a töltelékkel majd fel...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. Válaszd el a tojásokfehérjét a sárgájától. (Nagyon gondosan járj el, nehogy akár egy pici sárgája kerüljön a fehérjékhez). A fehérjéket egy nagy tálba, a sárgájákat egy kis tálb...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű