menu

Családireceptkönyv.hu

Rugelach


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:

1 kg liszt
csipet só
2 tojás
10 dkg cukor
15 dkg margarin (vajjal is lehet készíteni)
5 dkg élesztő
4-5 dl víz

A hajtogatáshoz
25 dkg margarin (vaj)

A töltelékhez
1 kg piskótamorzsa
25 dkg kristálycukor
7 dkg kakaó
25 dkg sűrű csokoládékrém
víz

Elkészítés:


Először elkészítjük a tésztát. A lisztet elkeverjük a cukorral és a csipet sóval, hozzámorzsoljuk a margarint (vajat) és az élesztőt, a tojásokat, hozzáöntjük a vizet, és tésztát gyúrunk. Amikor elkészült egy lisztezett vágódeszkára borítjuk, kis téglalapra nyújtjuk, majd a közepébe tesszük a 25 dkg margarint (vajat) és ráhajtjuk a széleit, fóliába csomagoljuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük. Miután kivettük a hűtőből, kinyújtjuk és hajtogatjuk, majd pihentetjük. Legalább 4 szer szükséges hajtogatni, hogy igazi, leveles tésztánk legyen. Ezután ismét téglalap formára nyújtjuk, és a tészta egyik felére rákenjük a tölteléket, majd a másik felét ráhajtjuk a töltelékes részre. Vékonyra nyújtjuk a tésztánkat úgy, hogy a töltelék a két tésztalap között maradjon. A kinyújtott tésztából kis téglalapokat vágunk, melyet átlósan is félbevágunk, így két háromszöget kapunk, melyeket a szélesebb végénél fogva feltekerünk, mint a croissant. Tepsibe tesszük, és előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

Töltelék elkészítése: a piskótamorzsát összekeverjük a cukorral, a kakaóval, a csokoládékrémmel és annyi vizet adunk hozzá, hogy kekszgolyó massza sűrűségű legyen.

Rugelach

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mentett
Vajas kifli
Vajas kifli

Az élesztőt felfuttatom a lisztet egy nagyobb tálba beleszitálom,a többi hozzávalókat hozzáadom,és a felfuttatót élesztővel könnyű,laza tésztát dagasztunk.Letakarva meleg helyen ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Vörösboros kuglóf
Vörösboros kuglóf

A puha ramat a kétféle cukorral, és a tojás sárgákkal habosra keverjük. A lisztet, a kakaóval, fahéjjal, sütőporral összekeverjük, majd a borral együtt a habosra kevert masszához a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egyszerű formakalács
Egyszerű formakalács

A tejet langyosítsuk meg, majd keverjünk hozzá egy teáskanál cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt és futtassuk fel. A tejszínt keverjük össze a tojássárgával, és a maradék cukorral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Leopárd kalács
Leopárd kalács

A hozzávalókat tálba rakjuk, és szép sima tésztának kidagasztjuk. Rögtön kitesszük nyújtódeszkára, és három részre osztjuk. Két egyforma és egy kicsivel nagyobb gombócot formázunk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk