Családireceptkönyv.hu

Macskaszem


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:

30 dkg liszt
4 tojás sárgája
14 dkg vaj
1 dkg élesztő

Töltelék

60-70 dkg magozott cseresznye vagy meggy
cukor
konyak vagy őrölt fahéj

20 dkg darált dió
20 dkg cukor
4 tojás felvert habja
1 csomag vaníliás cukor

tejföl a kenéshez

Elkészítés:


Először tésztát gyúrunk a megadott hozzávalókból, melyet 3 egyenlő részre osztunk. Az egyik darabot, lisztezett nyújtódeszkán téglalap alakúra és lehetőleg jó vékonyra nyújtunk. A magozott cseresznyét vagy meggyet cukros őrölt fahéjjel összekeverjük vagy előzőleg konyakba áztatjuk és ízlés szerint megcukrozzuk. A téglalap alakú tésztánk 2 hosszabb oldalának a szélére, egy-egy sorba kenünk belőle. Ezután elkezdjük a tésztát a közepe felé mindkét oldalról feltekerni, úgy, hogy középen 2 centis sávot hagyunk.

A 4 tojás fehérjét a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a darált diót. Ebből a töltelékből kenünk a feltekert tészta közepén szabadon hagyott 2 centis sávba. A másik két darab tésztával ugyanígy járunk el, a végén három rúd süteményünk lesz, melyek tetejét, csak a tésztánál, vékonyan megkenünk tejföllel. (A diós résznél nem.) Egy tepsit kizsírozunk, ebbe fektetjük a rudakat és előmelegített sütőben, közepes lángon 30-40 perc alatt készre sütjük.

Macskaszem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mentett
Kenyér gépi
Kenyér gépi

A víz kerüljön a gép aljára a többi hozzávalókat is belerakom. Gyors programon sütöm 1,50 perc.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Narancsos kuglóf (Bmintbalázs)
Narancsos kuglóf (Bmintbalázs)

A porcukorhoz adjuk hozzá a puha vajat, a vaníliás cukrot, a narancs levét és reszelt héját, és a tejfölt, majd robotgéppel keverjük alaposan össze. Ezután állandó keverés mellett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Túrós béles
Túrós béles

z élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, majd megszórjuk egy evőkanálnyi cukorral és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
ostoros kalács
ostoros kalács

A tészta elkészítése : az élesztőt kevés langyos tejjel futassuk fel, és a hozzávalókból dagasszunk egy lágy tésztát. Kb. fél órát kelesszük. A krém elkészítése : 25 dkg margar...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk