menu

Családireceptkönyv.hu

estónsky kringel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 g hladkej múky (2 hrnčeky)
1/2 lyžičky soli
120 ml vlažného mlieka (1/2 šálky)
15 g čerstvého droždia
30 g rozpusteného masla (1/8 šálky)
1 žĺtok
1 lyžica cukru
Na plnku budete potrebovať:

50 g rozohriateho masla (1/4 šálky)
4-5 lyžice cukru
3 lyžičky škorice

Elkészítés:


Zmiešajte droždie a cukor s vlažným mliekom a necháme ho v pokoji niekoľko minút, kým kvasnice nespravia bubliny a penu.
Pridajte vaječný žĺtok, rozpustené maslo, múku a soľ, potom vyhnetiete cesto a vytvarujete do gule.
Cesto položte do vo veľkej vymastenej misky kysky, zakryjete, uložíte na teplé miesto a necháte kysnúť, kým sa objem zdvojnásobí (cca 1 hodina).
Predhrejte rúru na 200 °C. Posypte svoju pracovnú plochu s múkou, a vyvaľkajte cesto na hrúbku 1 cm.
Po celom ceste rozmastite rozpustené maslo, potom posypete zmesou škorice a cukru (môžete použiť aj mandle).
Cesto zrolujte a nožom ho pozdĺžne prerežte na polovicu.
Obe polovice prepleťte dohromady tak ako je to v tutoriály na obrázkoch. Výsledný tvar potom preneste na pekáč (vymastený maslom alebo použitie papier na pečenie).
Na vrch ešte môžete použiť zvyšné maslo a posypte trochu zmesou cukru a škorice.
Pečieme po dobu 30 až 35 minút, dozlatista.
Znížte teplotu rúry na 180 °C a po dobu 5-10 minút rúru vypnite. Vrch potriete s práškovým cukrom zmiešaným s vodou, ak chcete stačí posypať len troškou cukru, alebo jesť aj takto bez, pretože je vynikajúci.:]

estónsky kringel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Aludttejes kalács
Aludttejes kalács

Oldjuk fel a cukrot kézmeleg aludttejben. Keverjük össze a sót és az elmorzsolt élesztőt a liszttel. Készítsünk puha tésztát a cukros aludttejjel. Ha szükséges, öntsünk hozzá kis l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Perfekt foszlós kalács
Perfekt foszlós kalács

szobahőmérsékletű hozzávalókat belerakjuk a dagasztógép keverőtáljába és addig dagasztjuk, amíg szép sima, fényes felületű tésztát kapunk. Ezután egy melegebb helyen, kb. 40 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Hokkaido kalács
Hokkaido kalács

dagasztatom be a tésztát, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem. Kiborítom, 4 egyforma darabba vágom. Hosszú, keskeny csíkokat nyújtok belőle, megszórom csokilencsével és aszaltá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Mézes szilvalekváros rudak
Mézes szilvalekváros rudak

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk