3 dl tej,
5-6 evőkanál xilit, abból 1 ek rendes cukor az élesztő miatt!!),
5 dkg kókuszzsír v vaj,
fél teáskanál só,
50 dkg Dw ch csökkentett sütőliszt,
1 csomag szárított élesztő
Tetejére:1 tojás+1kk tej összekeverve ,szeletelt mandula(elhagyható)a tetejére szórva
1.) A hozzávalókat a megadott sorrendben a kenyérsütőgépbe tesszük, és bedagasztjuk-kelesztjük 1,5 óra alatt.
2.) A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. A 3 darabból 1-1 rudat sodrunk, és a három rudat összefonjuk. A megfont kalácstésztát kiolajozott vagy vajazott formába tesszük, letakarjuk egy konyharuhával és kelni hagyjuk legalább 30- 60 percig.
3.) A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és ha már forró, betesszük a tejes-tojással megkent mandulával szórt tésztát, és 30 perc alatt készre sütjük. A sütőforma mellé helyezzünk egy kis edényben vizet, ettől jobb lesz a kalács állaga.
Ha megsült, rácson hagyjuk kihűlni, majd tiszta konyharuhába csavarva, a konyhaszekrényben tároljuk. Másnapra is friss és habkönnyű marad.
A száraz hozzávalókat egy tálba összekevertem. A tojásokat villával felvertem. A száraz hozzávalókhoz tettem a tojást, narancs levet, kókusztejet, kókuszzsírt, valamint a pépesítet...
Elkészítési idő:Először a krémet készítjük el. - A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet és a többi hozzávalót. Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle. -Levesszük a tűzről, felh...
Elkészítési idő: 1oraElőször a kovászt készítjük el. 0,5 dl langyos tejbe belekeverjük a 1 tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 2 ek. lisztet, összekeverjük, majd a tetejét is meghintjük 1...
Elkészítési idő: