Családireceptkönyv.hu

Beigli dagasztás nélkül


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 3 család
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 6 rúdhoz:

Tészta:

4 dl tejföl
25 dkg sertészsír
4+1 tojás
6 ek cukor
2 kk só
10 dkg élesztő
120 dkg liszt

Máktöltelék (3 rúdhoz):

60 dkg darált mák
30 dkg cukor
2,5 dl víz
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
1 kk fahéj

Diótöltelék (3 rúdhoz):

60 dkg dió
30 dkg cukor
2,5 dl víz
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
dagasztás nélküli bejgli



Elkészítése:


A töltelékhez ledarálom a mákot és diót, ha az üzletben nem darálták meg, majd hozzáadom a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot, a máktöltelékhez még a fahéjat is és összekeverem.

A vizet felforralom a cukorral és mazsolával, ha a cukor felolvadt hozzáadom a mákos, a másik edénybe pedig a diós keveréket, elkeverem, és megvárom amíg kihűl.

A tésztához a tejfölt, a zsírt, a 4 tojást a cukorral és a sóval összekeverem, belemorzsolom az élesztőt, és összegyúrom a liszttel. Könnyen gyúrható, nyújtható tésztát készítek. 6 részre osztom.

Kinyújtom a cipókat, és hármat megtöltök mákkal, hármat dióval.

A rövidebb oldalán a széleit ráhajtom, majd a hosszabbik oldalánál feltekerem, tepsibe helyezem, megkenem tojással, az oldalát és a tetejét megszurkálom villával, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm.


Megvártam amíg kihűl, utána szeleteltem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Csokoládés narancsos kalács
Csokoládés narancsos kalács

Az élesztőt a tejben a cukorral és egy kevés liszttel felfuttatjuk. A liszteket tálba mérjük és a többi hozzávalóval együtt ruganyos tésztává gyúrjuk. Kevés olajjal lekenjük, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Beigli
Beigli

Beigli: 80 dkg liszt 3 dkg élesztő, (az élesztőt langyos tejben meg kell futtatni) 20 dkg vaj, és 3 evőkanál zsír, 1 tejföl, 10 dkg cukor, 2 tojás sárgája, pici só, reszelt citrom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Mazsolás fonott kalács
Mazsolás fonott kalács

1. A mazsolát áztassuk forróvízbe, a vajat olvasszuk fel és hűtsük langyosra, 5 dl tejet langyosítsunk meg. 2. A langyos tejből vegyünk el kb. 1 dl-t és morzsoljuk bele az éles...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fánk
Fánk

Az élesztőt összemorzsoljuk, és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű tés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk