menu

Családireceptkönyv.hu

Beigli dagasztás nélkül


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 3 család
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 6 rúdhoz:

Tészta:

4 dl tejföl
25 dkg sertészsír
4+1 tojás
6 ek cukor
2 kk só
10 dkg élesztő
120 dkg liszt

Máktöltelék (3 rúdhoz):

60 dkg darált mák
30 dkg cukor
2,5 dl víz
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
1 kk fahéj

Diótöltelék (3 rúdhoz):

60 dkg dió
30 dkg cukor
2,5 dl víz
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
dagasztás nélküli bejgli



Elkészítése:


A töltelékhez ledarálom a mákot és diót, ha az üzletben nem darálták meg, majd hozzáadom a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot, a máktöltelékhez még a fahéjat is és összekeverem.

A vizet felforralom a cukorral és mazsolával, ha a cukor felolvadt hozzáadom a mákos, a másik edénybe pedig a diós keveréket, elkeverem, és megvárom amíg kihűl.

A tésztához a tejfölt, a zsírt, a 4 tojást a cukorral és a sóval összekeverem, belemorzsolom az élesztőt, és összegyúrom a liszttel. Könnyen gyúrható, nyújtható tésztát készítek. 6 részre osztom.

Kinyújtom a cipókat, és hármat megtöltök mákkal, hármat dióval.

A rövidebb oldalán a széleit ráhajtom, majd a hosszabbik oldalánál feltekerem, tepsibe helyezem, megkenem tojással, az oldalát és a tetejét megszurkálom villával, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm.


Megvártam amíg kihűl, utána szeleteltem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fahéjas kalács
Fahéjas kalács

A töltelék hozzávalót összekeverjük. Egy keverőtálban a száraz anyagokat összekeverjük, belereszeljük a citrom héjat, majd dagasztó spirállal hozzádolgozzuk a langyos tejet, a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citrusos kalács
Citrusos kalács

1/3 pohár meleg tejben feloldunk 1 evőkanál cukrot és az élesztőt, és 10-15 percre meleg helyre tesszük. Egy edénybe feltörjük a tojást, hozzáadjuk a tejet, az élesztőt, a maradék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bejgli - diós és mákos
Bejgli - diós és mákos

A lisztet a vajjal el morzsoljuk . Hozzá tesszük a sót,cukrot,tojást,tejfölt és az élesztőt is beleöntjük a tésztába. Átgyúrjuk. Addig kell összedolgoznunk ,míg egy sima felületű...

Elkészítési idő: kb 1.5
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Almás kuglóf
Almás kuglóf

Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd apró darabokra vágjuk. A vajat és a cukrot elkeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, és kikeverjük. Ha ez megvan, hozzáadjuk a lisztet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk