Hozzávalók
60 dkg liszt
2 dkg élesztő
3-4 dkg zsiradék (olvasztott vaj, zsír vagy olaj)
2,5 -3 dl tej, amennyit a tészta felvesz
2 kk. só
1 kk. cukor
1 tojás tésztába +1 a kenéshez
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd közepesen lágy tésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük, és a tésztát 8 felé osztjuk. Cipókat formázunk, és letakarva újabb 15-20 percig pihentetjük. A cipó közepébe dugott ujjunkkal nyújtjuk a tésztát, majd a deszkáról felemelve sodorjuk, vékonyítjuk tovább. Mikor kellő hosszúságú a kör, akkor keresztezve kettes fonatot csinálunk (Hát ezt még gyakorolnom kell! Valószínűleg szebb lenne sima kettes fonással, de ki akartam próbálni úgy, ahogy ott csinálják.) Tepsire téve 30 percig kelesztjük, tetejét tejjel elkevert tojással lekenjük, majd 220 fokon kb. 10-15 percig sütjük.
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. - A liszttel összekeverjük a cukrot, az étolajat.+tojásfehérjét Hozzáadjuk a megkelt élesztőt és a többi tejjel jól kidagasztjuk....
Elkészítési idő: 60 percNačin pripreme Sve sastojke dobro umutiti. Za svaki rolat potrebno je po 4 kore. Kore ređati na sledeći način: prva kora - fil - druga kora - fil - treća kora - fil - četvrta ko...
Elkészítési idő: 1A kenyérsütő üstjébe belemérem először a tejet, az olajat, ráütöm a tojást, majd mehet hozzá a liszt, a cukor, a só és a tetejére a morzsolt élesztő. Beindítom a dagasztó programot...
Elkészítési idő: