A tésztához
2 dl langyos tej
3 evőkanál cukor
1 tk só
50 g puha vaj
2 tojás sárga
100 g joghurt
600 g liszt
20g élesztő
+ 1 tojás a kenéshez
A töltelékhez
50 dkg meggy
3 kanál cukor
1-2 kanál búzadara
A pudinghoz
1 vaníliás puding
3 dl meggylé
4 kanál cukor
Közepes keményre megdagasztjuk a kalácsot és kelni hagyjuk
Addig kimagozzuk a meggyet, és a pudingot megfőzzük a meggylével és a cukorral.
Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk 1/2 centi vékonyra és 8 cm csíkokra vágjuk.
A csíkok közepére kenjük a meggy leves pudingot és arra rakjuk a lecsepegtetett meggyet, amit cukorba és búzadarába forgattunk meg.
A tészta két szélét összecsipkedjük és a csipkedéssel felfele belerakjuk körbe-körbe a formába.
Tetejét megkenjük tojással és 10 percig kelesztjük.
Forró 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Sütés vége előtt megkenjük tej, cukor és pici vaj langyos keverékével.
Elkészítés: Tészta: A tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tej felével az élesztőt kevés cukorral, liszttel kb. 15 perc alatt felfuttatjuk. Az alapanyagokat összegyúrjuk, kivéve az margarint, mert azt utoljára megolvasztva öntjük a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű½ liter tejet langyosra melegítünk, beletesszük a 8 dkg cukrot, elkeverjük, felfuttatjuk benne az 5 dkg élesztőt. A lisztben elkeverjük a 4 dkg sót, majd hozzáadjuk a tejet. Laza...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy 2 dl-es pohárba kimérjük a tejfölt és a szoba-hőmérsékletű sertés zsírt. Tejfölt a zsírt a tojást a cukorral és a sóval jól összekavarjuk,belemorzsoljuk az élesztőt és összeg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű